Курси НБУ $ 41.35 € 45.20
Луцькі майстрині плетуть сітки і нашоломники захищені молитвами (Відео)

«Павутинка» — це об’єднання жінок, які разом волонтерять від початку війни.

Фото: suspilne.media.

Луцькі майстрині плетуть сітки і нашоломники захищені молитвами (Відео)

Луцькі волонтери із об’єднання «Павутинка» почали робити нашоломники для захисників України

Схему в'язання майстрині розробили самі. Як розповіла волонтерка Ірина Гузачова, нашоломники, які вони виготовляють — це в’язана сітка, до якої прикріплені стрічки захисного кольору.

Про це йдеться на сайті Суспільне Новини.

«Вони (нашоломник — ред.) захищають. Бійцям дають спорядження якогось кольору, наприклад чорні. А їх треба замаскувати, хлопців сховати, вони в різних локаціях там», — говорить волонтерка.

Зі слів Ірини Гузачової, основи для нашоломників допомагають створювати майстрині-в’язальниці. Серед них — переселенка з Маріупольського району Олена Ярошук.

«Кожного дня я думаю: що я можу зробити для перемоги? Я знайшла дівчат з групи «Павутинка» і в’яжу каркас. Це теж мій крок для перемоги», — говорить переселенка.

Окрім нашоломників, жінки з «Павутинки» плетуть також захисні сітки.

«Щоразу плетемо з молитвою, — каже волонтерка Ольга Грицай, — Просимо Бога, щоб ті сітки їх захищали, тому вони не тільки бліндажі, не тільки техніку, щоб вони накривають хлопців».

Як розповіла Ірина Гузачова, «Павутинка» — це об’єднання жінок, які разом волонтерять від початку війни. Назву вигадали разом, разом шукають кошти на матеріали, залучають охочих плести, розподіляють обов’язки.

«За день ми плетемо принаймні 20 квадратів, плетемо сітки і навіть в три зміни працюємо: з 9-ї години буває до 20-ї залишаємось, якщо потрібно і дуже багато замовлень», — додала волонтерка.

Приєднатись до плетіння сіток, кікімор і нашоломників можуть усі охочі, говорить Ірина Гузачова. З її слів, зараз волонтери потребують ниток для в’язання темних кольорів.

Читайте також: Медичний транспорт з Волині поїхав на фронт, щоб допомагати нашим Захисникам.

Реклама Google

Telegram Channel