Курси НБУ $ 41.35 € 45.20
З Україною в серці: в бібліотеках Луцької громади провели патріотичні заходи

День Незалежності у бібліотеках громади.

Фото: www.lutskrada.gov.ua.

З Україною в серці: в бібліотеках Луцької громади провели патріотичні заходи

З нагоди Дня Державного Прапора України та Дня Незалежності України в бібліотеках Луцької територіальної громади проведено низку культурно-мистецьких заходів

Зокрема, у бібліотеці-філії № 5 для дорослих організовано лабораторію читацької творчості «З Україною в серці», під час якої йшлося про цікаві факти, пов’язані з Україною, про її історію і культуру, про її славних синів-героїв. Звучали вірші членкині літературно-мистецької студії «Зорі над Стиром» Наталії Бугай, літературно-музичне вітання від аматорського колективу «Надія» (музичний керівник Надія Квашук).

Про це йдеться на сайті Луцької міської ради.

Сюрпризом для присутніх став подарунок для бібліотеки від читачки Світлани Смолінської – вишита картина з українськими символами під назвою «Квітуча Україна».

У бібліотеці-філії № 3 для дорослих презентовано виставку творчих робіт відвідувачів терцентру соціального обслуговування м. Луцька «Єдина духом Україна», проведено тут і літературний вечір «Вітчизно свята, дорога Україно, для кожного з нас ти у світі єдина!».

У бібліотеці-філії села Княгининок відбулась відеопрезентація під назвою: «Невідомі факти про український прапор», представлена у бібліотеці книжкова виставка-ствердження «Україна є! Україна буде!».

Центральна бібліотека для дорослих спільно з читачами підготувала флешмоб «Україна – це ми», у якому користувачі презентували фотопривітання з написом «З Днем Незалежності, Україно!» (http://surl.li/knrht). Маленькі читачі цієї бібліотеки виготовили браслети-обереги та намалювали малюнки на підтримку наших воїнів-захисників, які були передані для воїнів ЗСУ.

День талантів «Квітуча Україна» та майстер-клас «Віночок Незалежності» проведено у бібліотеці-філії №10 для дорослих, поетичні читання «Любіть Україну!» відбулися у бібліотеці-філії с.Озерце, у бібліотеці-філії с.Забороль підготували патріотичну бесіду «Краса та велич державних символів».

Реалізовано патріотичні програми: «А ми нашу славну Україну розвеселимо!» (Центральна бібліотека для дітей), «Усе моє, що зветься Україна» (бібліотека-філія № 7 для дорослих), «Україна є, була і буде!» (бібліотека-філія № 3 для дорослих), «Що вам розповісти про мою Україну?» (Бібліотека-філія с. Шепель).

Багато дітей-користувачів бібліотек малювали тематичні малюнки на асфальті «Україна починається з тебе» (бібліотека-філія № 7 для дорослих), «Україна без війни» (центральна бібліотека для дорослих).

У бібліотеках-філіях сіл Жидичин і Боголюби проведено патріотичні вікторини «Моя країна –Україна» та «Моя Україна!».

Заходи в межах літературного вуличного простору «Моє ім’я – Україна», заплановані бібліотеками громади на 24 серпня, на жаль, не вдалося реалізувати у зв’язку з відміною масових заходів обласною радою безпеки та оборони, однак усі вони обов’язково будуть проведені.

Читайте також: Луцькі майстрині плетуть сітки і нашоломники захищені молитвами (Відео).

Реклама Google

Telegram Channel