Курси НБУ $ 41.10 € 44.63
23 прикордонники з Волині загинули за незалежність України

Вічна пам’ять Героям...

Фото Волинської ОВА.

23 прикордонники з Волині загинули за незалежність України

У Луцьку їм відкрили пам’ятний знак

29 серпня, у День пам’яті захисників України, в обласному центрі Волині відкрили пам’ятний знак прикордонникам, які загинули захищаючи територіальну цілісність та суверенітет країни.

Віддати шану загиблим воїнам прийшов начальник ОВА Юрій Погуляйко, йдеться на сайті Волинської ОВА.

«Вічна пам’ять та слава полеглим Героям-прикордонникам, а також усім військовим, які стали на захист своєї землі та віддали за неї своє життя, – зазначив очільник області. – Всім, хто в строю, бажаю міцного здоров’я та нехай Бог вас оберігає».

На жаль, 23 прикордонники з Волині загинули за незалежність нашої держави. Учасники заходу вшанували полеглих хвилиною мовчання та спільною молитвою, яку очолив митрополит Луцький і Волинський Михаїл.

«Одні з перших, хто завжди приймав і друга, і недруга були прикордонники. Коли московити прийшли війною – перші, хто став на захист нашої батьківщини теж були прикордонники. Загинули наші найкращі сини і дочки», – сказав митрополит.

Також у відкритті пам’ятного знаку взяв участь перший командир Луцького прикордонного загону, генерал-лейтенант Аркадій Яворський. Він згадав, що у 2014 році дві групи військовослужбовців прикордонного загону вирушили у Донецьку та Луганську області захищати територіальну цілісність нашої держави.

«Це дуже вірний крок – поставити такий пам’ятник. Не комусь конкретному, а усім, хто воював за Україну, – сказав Аркадій Яворський. – Нехай пам’ять про тих, хто віддав своє життя буде завжди в нашій пам’яті».

Читайте також: У Луцьку перейменують 14 вулиць, повідомили дату.

Реклама Google

Telegram Channel