Курси НБУ $ 40.76 € 43.85
У Рівному судитимуть чергового прихильника «руського міра»

Підтримував проросійські наративи, вихваляв російських солдатів та підтримував агресію російської федерації проти України.

Фото ілюстративне / facebook.com.

У Рівному судитимуть чергового прихильника «руського міра»

Санкція статті передбачає максимальне покарання у вигляді позбавлення волі на строк до 5 років, з конфіскацією майна

Прокурорами Рівненської обласної прокуратури до суду скеровано обвинувальний акт стосовно жителя міста Рівне, який обвинувачується у поширенні матеріалів, у яких міститься визнання правомірною, заперечення збройної агресії рф проти України та глорифікують її учасників (ч. 2 ст. 436-2 КК України).

Про це повідомляє Рівненська обласна прокуратура.

За даними досудового розслідування, 64-річний уродженець Луганщини, який тривалий час мешкає у місті Рівне, використовуючи власну сторінку у забороненій російській соцмережі «Одноклассники», систематично здійснював цілеспрямоване вираження проросійських поглядів та поширював матеріали, у яких міститься визнання правомірною, заперечення тимчасової окупації частини території України, а також глорифікація осіб, які здійснювали збройну агресію російської федерації проти України, розпочату у 2014 році. Підтримував проросійські наративи, вихваляв російських солдатів та підтримував агресію російської федерації проти України.

Досудове розслідування здійснювало Управління СБ України в Рівненській області.

Читайте також: Три автівки на користь ЗСУ: рівненські прокурори викрили шахрайську схему.

Реклама Google

Telegram Channel