Курси НБУ $ 40.75 € 43.70
Медична допомога без направлень і черг: волинський вакцинальний автобус вперше побував у сільській місцевості

14 людей були опитані щодо захворюваності на туберкульоз, двом надані рекомендації для консультування у сімейного лікаря.

Фото: facebook.com.

Медична допомога без направлень і черг: волинський вакцинальний автобус вперше побував у сільській місцевості

У Купичеві Турійської громади відбулися виїзні заходи, ініційовані Головним державним санітарним лікарем області Наталією Янко

У селі, де мешкає близько шести сотень людей, було надано майже 350 послуг! Зокрема, зроблено 15 щеплень, 105 дорослих і дітей отримали консультації сімейного лікаря, дерматолога та офтальмолога. 21 людина зробила електрокардіограму, 15 – УЗД обстеження та консультації гінеколога.

Про це повідомляє Волинський обласний центр контролю та профілактики хвороб.

Під час скринінгових досліджень крові було зроблено 62 швидких тести на вірусні гепатити В,С та ВІЛ/СНІД (позитивних не виявлено). Окрім того, проведено 95 тестів на рівень холестерину, глюкози, сечової кислоти, гемоглобіну крові.

14 людей були опитані щодо захворюваності на туберкульоз, двом надані рекомендації для консультування у сімейного лікаря.

Спілкуючись із мешканцями Купичева, фахівці значну увагу приділили роз’ясненням щодо національної кампанії з вакцинації дітей проти кору. Її мета – довакцинувати тих, хто з якихось причин пропустив щеплення, а також забезпечити вчасну вакцинацію для всіх дітей. Отримати дозу вакцини КПК, котра дає захист від кору, епідпаротиту і краснухи, важливо до початку навчального року. Адже перебування дітей в організованих колективах підвищує ризик поширення кору, котрий дуже легко передається.

Специфічних ліків проти хвороби, небезпечної важкими ускладненнями, не існує. Вакцинація – це єдиний захист! Щеплення дітей від кору гарантує держава, вони безоплатні.

Дуже важливо саме зараз охопити щепленнями якомога більше дітей. Таким чином мінімізується прошарок невакцинованих і зменшується ризик поширення хвороби.

Мешканці Купичева отримали й інші поради щодо здорового способу життя і правильного харчування. Це важливо, оскільки у більшості дорослих індекс маси тіла перевищує рекомендований показник. Діти пригощалися овочами, фруктами і ягодами, малювали їх та ліпили з пластиліну. Таким чином краще запам’ятали – яка їжа корисна.

Завдяки Волинській організації Товариства Червоного Хреста України відбулися заняття для дітей з елементами творчості для покращення емоційного стану та зниження рівня стресу, а також навчання з надання домедичної допомоги.

«Закликаємо усіх волинян: якщо ви бачите яскравосиній вакцинальний автобус – знайте, у вашому населеному пункті відбувається дійство заради вашого здоров’я! Це – можливість отримати кваліфіковану безоплатну медичну допомогу без направлень і черг. Приходьте разом з рідними і друзями!

Будьте здорові і не забувайте, що профілактика рятує життя!» — йдеться в дописі.

Читайте також: Волинський «Лісовичок» зустрічав особливих гостей (Фото).

Реклама Google

Telegram Channel