Курси НБУ $ 41.10 € 44.63
Чому Кремль засекретив похорон Пригожина

Цікаво, скільки протримається така табличка?

Фото із сайту pravda.com.ua.

Чому Кремль засекретив похорон Пригожина

Тим часом глава Чеченської Республіки рамзан кадиров 30 серпня підтвердив свою лояльність президенту росії володимиру путіну

Фахівці Інституту вивчення війни (ISW) припускають, що кремль стурбований симпатиками «Вагнера», тому намагався відвернути увагу від похорону Пригожина, а також переслідував й інші цілі заплутуванням інформації про поховання.

Аналітики зазначають, російська влада зробила кілька спроб замовчати або заплутати повідомлення про похорон засновника ПВК «Вагнера» Євгена Пригожина, що, ймовірно, свідчить про те, що кремль залишається стурбованим привабливістю Пригожина в росії та серед прихильників «Вагнера» навіть після його смерті.

В огляді вказують, що деякі російські Telegram-канали відзначили, що російські федеральні канали в основному проігнорували похорон Пригожина, ймовірно, також у рамках запланованого кремлем «висвітлення» похорону.

ISW також спостерігав, як деякі російські Telegram-канали безпідставно припускали, що Пригожин вижив в авіакатастрофі, що також могло бути інформаційною операцією, спрямованою на те, щоб переповнити російський інформаційний простір неправдивими повідомленнями і відвернути увагу від похорону Пригожина.

Експерти припускають, що деякі російські чиновники можуть вивчати погляди «воєнкорів» на Пригожина і його смерть, щоб виявити і піддати цензурі російських ультранаціоналістів, які не мають явного зв’язку з Пригожиним або «Вагнером».

У той же час, йдеться у звіті, глава Чеченської Республіки рамзан кадиров 30 серпня підтвердив свою лояльність президенту росії володимиру путіну, продовжуючи спроби дистанціюватися від Пригожина.

кадиров опублікував свою фотографію з путіним і проголосив, що він є «піхотинцем Верховного головнокомандувача» і «готовий виконати будь-який наказ» путіна.

Експерти зазначають: кадиров неодноразово намагався зблизитися з путіним і Міністерством оборони росії і дистанціюватися від Пригожина після того, як той відійшов від справ.

Читайте також: «Скільки грошей для волинської клініки заробила іменна лялька Барбі Ольги Харлан?».

Реклама Google

Telegram Channel