Курси НБУ $ 40.76 € 43.85
Квіти чи донати: як лучани будуть вітати вчителів 1 вересня

Який зробити вибір залишається на розсуд школи і батьків.

Фото: vsn.ua.

Квіти чи донати: як лучани будуть вітати вчителів 1 вересня

Незабаром —1 вересня, День знань, свято для дітей та традиційні роздуми для батьків: чи дарувати квіти вчителеві з нагоди початку нового навчального року

Начальник департаменту освіти Луцької міської ради Віталій Бондар розповів, що це залишається на розсуд школи і батьків.

Про це пише ВСН. 

Сам очільник має чітку позицію. 

«Заборонити батькам дарувати квіти чи вчителям - брати квіти я не можу, але сам, як батько першокласника, маю чітку позицію: гроші краще спрямувати на донати для армії. Тобто ухвалення рішення стосовно дарувати чи не дарувати квіти лишається на розсуд керівників закладів освіти та батьків, проте особисто я вважаю, що це недоречно в теперішній час, я буду донатити і закликаю до цього всіх», - зауважив Віталій Бондар.

Охочим подарувати вчителю квіти з нагоди Дня знань Віталій Бондар пропонує організуватися та спрямувати ці кошти на допомогу військовослужбовцям.

Мама першокласниці Аліна Уленюк розповідає: донька йде навчатися до Луцького ліцею №9 і там батьки одразу визначилися стосовно питання квітів.

«Напередодні у нас відбулися батьківські збори, ми майже одноголосно вирішили: квіти і подарунки обов'язково будуть, але згодом, після перемоги. Вартісь букету в середньому 300 гривень, якщо наші 30 учнів складуться - вийде кругленька сума! Тож наші зібрані 9 тисяч ми плануємо передати на закриття важливих військових зборів, тим самим, наблизити нашу перемогу», - розповіла Аліна Уленюк.

Волонтери також наголошують, що донат замість квітів на перше вересня - це вклад в майбутнє без війни та в навчальний процес - без тривог.

«Донатьте на наші рахунки, або на рахунки інших перевірених волонтерських організацій, бо усі ми зараз працюємо задля однієї мети. Давайте зробимо так, а потім квітами привітаємо улюблену вчительку з Перемогою!» - йдеться у дописі волонтерського штабу «Ангар».

Читайте також: Відзначати свята будемо по-новому: завтра новоюліанський календар вступає в силу.

Реклама Google

Telegram Channel