Курси НБУ $ 41.31 € 44.71
Україна отримає антидронові системи Slinger, здатні збивати вертольоти й «Шахеди»

Переможемо.

Фото Обозреватель.

Україна отримає антидронові системи Slinger, здатні збивати вертольоти й «Шахеди»

Україна отримає антидронові системи Slinger, виробництва австралійської компанії Electro Optic Systems. Вони здатні збивати гелікоптери й «Шахеди»

Це сприятиме задоволенню найважливіших потреб безпеки та оборони. Таку заяву зробив виконавчий віцепрезидент EOS Метт Джонс, пише «Обозреватель».

Компанія протягом трьох тижнів вела випробування систем поблизу Сіднея. Комплекс було створено на базі 30-мм гармати M230LF та 7,62-мм кулемета MAG58, він встановлюється на пікапі GMC Denali.

«Ця технологія справді йде в Україну. Система Slinger для жорсткого ураження була придбана США в дар Україні. Лазерна технологія все ще перебуває на стадії розробки, тому наразі це питання не розглядається», – сказав Джонс.

За його словами, війна в Україні продемонструвала, що на дрони будь-якого типу можна натрапити і в майбутніх конфліктах. Slinger здатен протидіяти багатьом цілям, включно з дешевими дронами-розвідниками, які повідомляють про пересування військ у режимі реального часу, імпровізованими дронами-камікадзе, оснащеними невеликими вибуховими пристроями, такими як іранські Shahed 136, що широко використовують російські війська.

Зазначимо, що система Slinger здатна відстежувати і точково уражати безпілотники, що рухаються, на відстані більш як 800 метрів, використовуючи унікальний боєприпас, який робить її придатною для використання в міських умовах.

Реклама Google

Telegram Channel