Курси НБУ $ 41.10 € 44.63
У селищі на Волині людей зобов’язали повикошувати траву

Фото Любешівської громади.

У селищі на Волині людей зобов’язали повикошувати траву

Усі керівники юридичних установ, громадяни, та фізичні особи–підприємці, хто не встиг покосити власні та прилеглі території, зобов’язані це зробити

Така вимога щодо утримання зелених насаджень міститься у Правилах благоустрою населених пунктів Любешівської селищної ради та інших законодавчих документах України.

Любешівська селищна рада нагадує, що трава заввишки 10 см підлягає скошуванню та рекомендує дотримуватися вимог щодо впорядкування прибудинкових територій, територій підприємств, установ та організацій та територій, прилеглих до них, а саме: регулярне знищення бур’янів, скошування трави заввишки більше ніж 10 см, забезпечення постійного прибирання сміття та побутових відходів. Це ушляхетнить території, надасть вулицям охайного вигляду та послужить додатковою мірою безпеки здоров’ю громадян, йдеться на сайті Любшівської селищної ради.

За порушення Закону України «Про благоустрій населених пунктів», а саме несвоєчасне косіння трави, передбачена адміністративна відповідальність за ст.152 КУпАП – штраф до 1360 грн. на громадян та до 1700 грн. на посадових осіб та фізичних осіб-підприємців.

Читайте також: Волиняни візьмуться за велике прибирання.

Реклама Google

Telegram Channel