Курси НБУ $ 41.06 € 45.50
Зіпсована продукція вартістю понад 1 мільйон гривень: у Рівному судитимуть посадовця

У скоєному підозрюваний не зізнається та зі слідством не співпрацював.

Фото: rv.npu.gov.ua.

Зіпсована продукція вартістю понад 1 мільйон гривень: у Рівному судитимуть посадовця

Слідчі слідчого управління закінчили досудове розслідування та за погодженням із обласною прокуратурою скерували на розгляд суду кримінальне провадження із обвинувальним актом відносно 46-річного директора Департаменту виконавчого комітету Рівненської міської ради

Нагадаємо, у рамках досудового розслідування правоохоронці встановили, що на кошти, виділені із місцевого бюджету на реалізацію програми для запобігання і ліквідації наслідків надзвичайних ситуацій, Департамент в особі його керівника уклав договір із приватним підприємцем на постачання тваринних жирів загальною вагою 10 500 кг на суму 1 218 000 грн.

Про це повідомляє Відділ комунікації поліції Рівненської області.

Утім, за результатами проведених слідчих дій та призначених експертиз з’ясувалося, що жири не відповідають показникам якості та безпечності, містять суттєве перевищення гранично допустимих рівнів шкідливих речовин хімічного походження, а споживання такої продукції — небезпечне для здоров’я людини.

Крім того, вага продукції виявилася майже на 200 кілограмів меншою за обумовлену в документах, а жир знаходився у пошкоджених упаковках, без маркування, із цвіллю на поверхні.

За сукупністю зібраної доказової бази слідчі повідомили 46-річному керівникові Департаменту Рівненської міської ради у скоєнні злочину, передбаченого частиною 2 статті 367 КК України, а саме в неналежному виконанні службовою особою своїх службових обов'язків через несумлінне ставлення до них, що спричинило тяжкі наслідки державним інтересам.

У скоєному підозрюваний не зізнається та зі слідством не співпрацював.

За результатами закінченого досудового розслідування тепер матеріали кримінального провадження розглядатиме суд, який і прийматиме рішення у справі.

Відповідно до санкції статті службовій особі може загрожувати позбавлення волі на строк від 2 до 5 років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 3 років та зі штрафом від 250 до 750 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або без такого.

Оперативний супровід у кримінальному провадженні здійснювали працівники СБУ регіону.

Читайте також: У Рівному після уколу 10-річний хлопчик впав у кому і помер.

Реклама Google

Telegram Channel