Курси НБУ $ 41.10 € 44.63
Виготовити 600 тисяч снарядів для України не просто, але, можливо

«Ми зможемо виробляти майже вдвічі більше», - Ханно Певкур.

Фото: armyinform.com.ua.

Виготовити 600 тисяч снарядів для України не просто, але, можливо

Виробництво артилерійських боєприпасів у Європі перебуває на шляху до збільшення.

Промисловість долає початкові труднощі із нарощуванням обсягів виробництва, намагаючись допомогти Україні.

«Ми бачимо, що європейські промислові потужності зросли, тож це позитивна тенденція. Мабуть, до кінця року - або до початку наступного року - ми зможемо виробляти майже вдвічі більше, ніж виробляли в Європі роком раніше», - повідомляє міністр оборони Естонії Ханно Певкур в інтерв'ю агентству Bloomberg.

Європейський Союз прагнув швидко збільшити виробництво 155 мм артилерійських снарядів як для надання допомоги Києву, так і для поповнення своїх запасів.

Певкур не уточнив обсяги, яких, як очікується, досягне галузь, але в політичному документі Естонії, розісланому державам-членам цього року, йдеться, що блок має потужність для виробництва близько 300 тисяч снарядів на рік.

Подвоєння цієї цифри означатиме виробництво до 600 тисяч снарядів до кінця цього року, причому обсяг виробництва продовжуватиме зростати.

Артилерійські снаряди на заводі у Франції .Фото: Lionel Bonaventure.

Проте ЄС відстає від своєї обіцянки відправити Україні 1 мільйон снарядів до лютого - план, ухвалений раніше цього року на основі пропозиції Естонії. Українські військові терміново вимагали надати більше боєприпасів для контрнаступу.

«Ми повинні використовувати всі можливості, щоб досягти цього 1 мільйона снарядів для України», - сказав естонський міністр.

Читайте також: «Як пробити засмічення? Ефективні методи та причини появи».

Реклама Google

Telegram Channel