Курси НБУ $ 41.10 € 44.63
Блінкен обіцяє дати Україні те, що їй потрібно

Ентоні Блінкен їде потягом до Києва 6 вересня.

Фото: Brendan Smialowski.

Блінкен обіцяє дати Україні те, що їй потрібно

Держсекретар Ентоні Блінкен під час візиту до Києва заявив, що США забезпечать спорядження України, щоб перемогти Росію та відновити свою економіку

Американський дипломат зустрівся з міністром закордонних справ України перед тим, як поговорити з президентом Володимиром Зеленським та іншими офіційними особами, оскільки військові країни намагаються збільшити успіхи в своїй багатомісячній кампанії протягом літа.

Блінкен зупинився в Києві по дорозі на саміт G-20 в Індії, де головною темою буде вторгнення Росії до свого сусіда, хоча президент Володимир Путін не буде присутній на ній.

Це також дає США можливість провести консультації перед Генеральною Асамблеєю Організації Об’єднаних Націй у Нью-Йорку цього місяця, де Україна висуватиме свої аргументи своїм союзникам щодо продовження економічної та військової підтримки.

«Ми хочемо переконатися, що Україна має те, що їй потрібно, не тільки для досягнення успіху в контрнаступі, але має те, що їй потрібно в довгостроковій перспективі», — сказав Блінкен у Києві після зустрічі з міністром закордонних справ Дмитром Кулебою.

Дмитро Кулеба (ліворуч) вітає Ентоні Блінкена в Києві 6 вересня. Фото: Brendan Smialowski.

Очікується, що міністр оголосить про нове фінансування США понад 1 мільярд доларів для України та зосередить свою поїздку на тому, щоб почути від українських посадовців інформацію про поточний контрнаступ і те, що їм потрібно для відновлення своєї економіки.

Під час поїздки Блінкен також зустрівся з прем’єр-міністром Данії Метте Фредеріксен і подякував їй за обіцянку Данії пожертвувати Україні винищувачі F-16 і навчати пілотів, повідомили в Держдепі.

Це вже четвертий візит Блінкена в Україну з початку війни. Під час поїздок до Києва минулого року США оголосили про нові зобов’язання або деталі, при цьому загальна допомога США в сфері безпеки Україні після вторгнення Росії в лютому 2022 року досягла 43,1 мільярда доларів станом на липень.

Читайте також: «У Володимирі виплатять допомогу: кого це стосується​».

Реклама Google

Telegram Channel