Курси НБУ $ 40.76 € 43.85
Волинських спортсменів та їх наставників відзначили нагородами

Прийнято рішення про спрямування 14 млн гривень на розвиток спортивної галузі.

Фото: facebook.com.

Волинських спортсменів та їх наставників відзначили нагородами

З нагоди прийдешнього Дня фізичної культури і спорту в обласній раді відбулись урочистості з нагоди відзначення кращих волинських спортсменів із олімпійських, неолімпійських та видів спорту осіб з інвалідністю, а також їх тренерів

Участь у заході взяли перший заступник голови Волиньради Юрій Поліщук, заступник очільника ОВА Юрій Гупало, спортивні функціонери, а також представники соціально-відповідального бізнесу.

Про це повідомляє Волинська обласна рада.

Від усього депутатського складу обласної ради та голови Григорія Недопада спортсменів та їх наставників привітав Юрій Поліщук. Він наголосив, що обласна рада завжди високо цінувала досягнення волинських атлетів та максимально підтримувала розвиток спорту. Юрій Поліщук запевнив, що так буде й надалі, адже спільно із військовою адміністрацією прийнято рішення про спрямування 14 млн гривень на розвиток спортивної галузі, близько 6 млн грн буде виділено на виплату одноразових грошових винагород спортсменам і їхнім тренерам, які гідно представили Україну на міжнародних першостях, фінансову підтримку отримають також усі спортивні федерації області.

«Усе це заради того, щоб наш волинський спорт мав найвищі рейтинги серед інших регіонів держави, а Україна була найкращою в Європі та світі. Дуже почесним є те, що велика когорта українських спортсменів та тренерів сьогодні вступили до лав ЗСУ, а є й такі, хто поєднує військову службу та спорт. Я особисто знайомий із тренером, який з окопу в онлайн режимі готує своїх вихованців до змагань, а вони, у свою чергу, успішно виступають та перемагають. Це свідчить про те, що у галузі фізичної культури та спорту працюють справжні фанати, віддані своїй справі, а також патріоти своєї батьківщини», - підкреслив він.

У ході заходу також підсумували результати виступів волинських спорстменів на міжнародних та всеукраїнських змаганнях у 2022 році. За підсумками минулого спортивного року пам’ятними відзнаками та сертифікатами на суму п’ять тисяч гривень керівники області нагородили кращих спортсмени з видів спорту осіб з інвалідністю, а їх наставникам вручили гравертони та сертифікати на три тисячі гривень. Пам’ятними відзнаками та сертифікатами на суму п’ять тисяч гривень також відзначили десять кращих спортсменів із олімпійських видів спорту, а п’ятірці тренерів вручили пам’ятні відзнаки та сертифікати на три тисячі гривень. Такі ж цінні подарунки отримала п’ятірка кращих спортсменів з неолімпійських видів спорту та їх наставники.

Цього дня нагород також були удостоєні громадські організації фізкультурно-спортивної спрямованості, зокрема: обласна федерація легкої атлетики, Волинська федерація каное, обласна федерація плавання, а також Волинський обласний відокремлений підрозділ громадської організації «Федерація змішаних єдиноборств ММА України».

За вагомий внесок у розвиток фізичної культури та спорту та фінансову підтримку, надану спортсменам, подяками ОВА, а також пам’ятними подарунками Відділення Національного олімпійського комітету України у Волинській області нагороджено представників соціально-відповідального бізнесу.

Читайте також: У селищі на Волині капітально ремонтують 54-метровий міст (Фото).

Реклама Google

Telegram Channel