Курси НБУ $ 41.10 € 44.63
Нас не здолати: Луцьк замайорів синьо-жовтими кольорами

Цьогорічну громадську акцію у Луцьку присвячено єдності нашої держави та солідарності з тимчасово окупованими територіями України.

Фото: www.lutskrada.gov.ua.

Нас не здолати: Луцьк замайорів синьо-жовтими кольорами

Жителі та гості міста різного віку сформували карту України, взяли в руки жовті та сині аркуші паперу і під пісню народного артиста України, почесного громадянина Луцька Василя Зінкевича виконали хореографічну постановку

Із нагоди 938-ї річниці заснування Луцька, сьогодні, 9 вересня, на Театральному майдані відбулася громадська акція «Українська вишиванка». Її учасниками стали лучани, які до Дня міста вдягнули вишиванки і прийшли на головну площу.

Про це повідомляє Луцька міська рада.

 До флешмобу долучилися Луцький міський голова Ігор Поліщук, заступник міського голови Ірина Чебелюк, депутати Луцької міської ради.

Цьогорічну громадську акцію у Луцьку присвячено єдності нашої держави та солідарності з тимчасово окупованими територіями України.

Загалом »Українська вишиванка» проходить, починаючи з 2007 року. Тоді активісти вперше зібралися Театральному майдані і утворили тризуб. Із тих пір флешмоб відбувається щороку, і зараз без нього важко уявити День міста.

Після завершення громадської акції на Театральному майдані з патріотичною програмою виступили художні колективи міської територіальної громади. Перед початком програми до присутніх звернулася заступник Луцького міського голови Ірина Чебелюк.

Вона привітала лучан із Днем народження міста і зазначила, що цього року він відбувається із смутком, адже велика кількість жителів громади перебувають на передовій, а їхні сім’ї мужньо несуть свій хрест підтримки і допомоги воїнам.

«Сьогодні ми всією громадою збираємо кошти, щоб допомогти нашим захисникам вистояти. У кожного з нас своя роль і своя місія. І спільний наш із вами біль. Але ми обов’язково вистоїмо і переможемо, тому що нашу націю не здолати», – сказала Ірина Чебелюк.

Читайте також: День міста: лучан згуртував велопробіг у вишиванках.

Реклама Google

Telegram Channel