Курси НБУ $ 41.10 € 44.63
На річці на Волині зловили браконьєрів

Порушники ловили сітками.

Фото: Рибпатруль Волині.

На річці на Волині зловили браконьєрів

Вони завдали збитків рибним запасам на майже тисяч гривень

10 вересня волинські рибпатрульні здійснили рибоохоронний рейд на водні об’єкти Ковельського району. В ході обстеження водного об’єкту в селі Грабове Шацької громади Ковельського району виявлено грубе порушення правил рибальства.

Двоє громадян здійснювали вилов риби сітним знаряддям лову та до приїзду рибпатрульних встигли виловити 1 екз. риби щука та 10 екз. риби плітка. Розрахунок за незаконний вилов здійснено відповідно до постанови КМУ від 21.11.2011 р. №1209 «Про затвердження такс для обчислення розміру відшкодування шкоди внаслідок незаконного добування (збирання) або знищення цінних видів водних біоресурсів» в редакції КМУ від 06.10.2021. Так, компенсація за одну незаконно виловлену особину щуки становить 3 468 грн та плітки – 1 564 грн. Таким чином нараховано шкоди за порушення природоохоронного законодавства на суму 19 108 грн, повідомляє Волинський рибоохоронний патруль.

На порушників оформлено адміністративні протоколи за ч. 4 ст. 85 КУпАП. Матеріали справ готуються до передачі в суд для притягнення порушників до відповідальності та відшкодування завданої шкоди. Знаряддя лову вилучено.

Читайте також: Об’їдають листя: на Волині - нашестя гусенниць.

Реклама Google

Telegram Channel