Курси НБУ $ 40.75 € 43.70
Затримання депутата Волиньради на хабарі: що кажуть колеги

Валентин Кошельник.

Фото Конкурент.

Затримання депутата Волиньради на хабарі: що кажуть колеги

Депутата Волинської обласної ради Валентина Кошельника, якого 12 вересня правоохоронці затримали під час одержання хабаря у сумі 35 тисяч доларів США, відсторонять від посади директора Володимирського спортивного ліцею

Про це у коментарі Суспільному розповів голова Волинської обласної ради Григорій Недопад. З його слів, ліцей підпорядковується обласній раді, 14 вересня має відбутися засідання комісії. «Ми його відстороняємо від займаної посади», — сказав Недопад.

Затримання під час баскетбольного матчу

Правоохоронці затримали обранця 12 вересня біля стадіону у місті Володимир, розповів Суспільному директор місцевої ДЮСШ Олег Мельник.

Стадіон у Володимирі, де затримали депутата Валентина Кошельника.
Стадіон у Володимирі, де затримали депутата Валентина Кошельника.

 «Тут матч був жіночий чемпіонат, це їхня команда «Ладомир». Після того матчу стояли там три машини, щось там стояли, розмовляли і потім вони поїхали», — зазначив директор дитячо-юнацької спортивної школи.

За даними Департаменту стратегічних розслідувань Нацполіції України, депутат отримав гроші за безперешкодне виділення земельної ділянки.

Під час затримання у нього вилучили 25 тисяч доларів. Це, кажуть правоохоронці, третій транш хабаря.

Слідчі дії на місці затримання депутата, 12 вересня 2023.
Слідчі дії на місці затримання депутата, 12 вересня 2023.

 13 вересня на роботу в ліцей Валентин Кошельник не прийшов. Суспільне намагалося зв'язатися із ним телефоном, але номер обранця наразі не доступний.

Що кажуть у фракції

Валентин Кошельник — член фракції «За майбутнє» у Волинській обласній раді. Суспільне звернулося за коментарем до керівника фракції Ігоря Леха. З його слів про виключення депутата з лав партії поки не йдеться.

«Треба дочекатися результатів розслідування, тоді будемо у фракції приймати рішення», — зазначив Ігор Лех у телефонній розмові і додав, що засуджує корупцію.

Керівник фракції «За майбутнє» у Волиньоблраді Ігор Лех.
Керівник фракції «За майбутнє» у Волиньоблраді Ігор Лех.

 Обшуки у Володимирі

Після затримання Кошельника правоохоронці також провели обшуки у приміщенні Володимирської міської ради, місцевому ЦНАПі та вдома у міського голови Ігоря Пальонки.

Як обшуки коментують володимирські посадовці — у відео:

Реклама Google

Telegram Channel