Курси НБУ $ 41.10 € 44.63
У селі на Волині п’ятеро монахів стали пожежниками

Рятувальники – ченці Жидичинського Свято-Миколаївського чоловічого монастиря.

Фото – Суспільне Луцьк.

У селі на Волині п’ятеро монахів стали пожежниками

Перед цим проходили проходили спеціальну підготовку

Ченці Жидичинського Свято-Миколаївського чоловічого монастиря стали рятувальниками. 14 вересня у селі запрацювала перша добровільна пожежна дружина.

В завдання місцевої пожежної команди входить локалізувати пожежу в перших чотири – шість хвилин, поки з Луцька не приїде пожежний автомобіль, розповів Суспільному намісник монастиря, архімандрит Костянтин Марченко.

Архімандрит Костянтин Марченко. Фото – Суспільне Луцьк.

 

 З його слів, у команді нової пожежної дружини працюватимуть п'ять добровольців: двоє місцевих жителів та троє ченців. Ієродиякон Полікарп у монастирі – чотири роки. Говорить: щоб стати рятувальником, проходив спеціальну підготовку.

– Показували, що таке пожежа, що таке вогнегасник, як надавати першу медичну допомогу, що таке джгути, механічні засоби допомоги та не механічні.

Ієродиякон Полікарп. Фото – Суспільне Луцьк.

 

 Ігумен Сильвестр буде керувати добровільною пожежною командою та буде водієм авто.

– Сама команда – п'ятеро чоловік, вона поділена. Кожен робить свою певну дію: один рукава розмотує, інший – водій, контролює воду, ємкість води, тиск води, кожен матиме свої обов’язки.

Ігумен Сильвестр буде керувати добровільною пожежною командою та буде водієм авто. Фото – Суспільне Луцьк.

 

 На базі монастиря – це перша добровільна пожежна команда в області, говорить тимчасовий виконувач обов’язків начальника Головного управління Державної служби надзвичайних ситуацій Волині Сергій Демидюк. З його слів, у Луцькій територіальній громаді працює чотири місцевих пожежних команди, загалом на Волині їх налічується 104.

По старостинському округу найвіддаленіший населений пункт – 16 кілометрів від найближчої пожежної частини. Зі слів Сергія Демидюка, за три роки, у даному старостинському окрузі було понад 25 пожеж, і збитки, які сказали – близько трьох мільйонів гривень.

Пожежний автомобіль та спецодяг для ченців-рятувальників надало Головне управління Державної служби надзвичайних ситуацій Волині, розповів намісник монастиря архімандрит Костянтин Марченко. Кошти на обслуговування техніки та на пальне, з його слів, виділять із бюджету Луцької міської ради.

Богдана ШЕВЧУК, Суспільне Луцьк.

Читайте також: «Депутат із Волині, який служить на передовій, отримав відзнаку».

Реклама Google

Telegram Channel