Курси НБУ $ 40.75 € 43.70
17 вересня: яке сьогодні свято й що не можна робити

Виховувала їх Софія в повазі до Господа і вчила не прив'язуватися до земних благ.

Фото: Відкриті джерела.

17 вересня: яке сьогодні свято й що не можна робити

Сьогодні, 17 вересня, Всенародний день батька. Віряни вшановують пам'ять святих мучениць Віри, Надії, Любові та матері їхньої Софії. 571-й день війни в Україні.

17 вересня в церковному календарі – день пам’яті святих мучениць Віри, Надії, Любові та матері їхньої Софії. Жила в Римі благочестива вдова Софія за часів правління імператора Адріана (II століття). І мала вона трьох дочок: Віру, Надію та Любов. Носили вони імена трьох основних християнських чеснот. Виховувала їх Софія в повазі до Господа і вчила не прив'язуватися до земних благ.

Історію свята розповідає ТСН.

Якось дізнався про це Адріан, який вирішив навернути дівчат в язичництво. Спочатку обдаровував їх подарунками, але коли помітив, що вони не працюють, перейшов до погроз. Наказав імператор піддати дівчат страшним мукам. Софія ж лише могла дивитися на страждання своїх дітей. Поховала мучениця останки своїх дочок і не відходила від їхніх могил 2 дні. На третій день Господь подарував їх тиху смерть.

Що не можна робити в цей день

= Заборонено ходити по росі босоніж.

Жінкам не можна займатися хатніми справами.

= Не дозволено зациклюватися на негативі.

Народні прикмети і традиції на 17 вересня:

= дивилися, який сьогодні день: дощова і холодна погода — чекайте на ранню весну;

= журавлі летять на вирій, буде на Покрову вже мороз;

= тепла і сонячна погода вказує на холодну зиму;

= вже почало активно опадати листя — починайте готуватися до похолодання. Заміжні жінки обов'язково йшли до церкви і ставили три свічки. Одну з них пізніше забирали додому. Молилися про благополуччя в родині. Молодь традиційно збиралася на вечорниці, на яких часто утворювалися пари.ʼ

Іменини відзначають Віра, Надія, Любов, Софія.

Талісманом людини, народженої 17 вересня є аметист. Фіолетовий кварц різних відтінків. В залежності від освітлення може змінювати свій колір. Здавна вірили, що аметист може допомогти побороти інфекції та навіть вберегти від безсоння.

Читате також: «У каші – сила наша».

Реклама Google

Telegram Channel