Курси НБУ $ 41.10 € 44.63
«Час не лікує»: у Луцьку вперше за час великої війни зібралися родичі загиблих Героїв

У центрі Луцька відбулась громадська акція в пам'ять полеглих бійців внаслідок російської агресії.

Фото Суспільне.

«Час не лікує»: у Луцьку вперше за час великої війни зібралися родичі загиблих Героїв

Більше сотні родичів загиблих військовослужбовців зібралися на Театральному майдані у Луцьку на зустріч, яку організував Волинський осередок громадської організації «Об’єднання матерів і дружин захисників України»

Громадська акція в пам'ять полеглих бійців внаслідок російської агресії мала відбутися 26 серпня цього року, але була перенесена в цілях безпеки, розповіла керівниця організації Катерина Свищ.

 

 З її слів, така зустріч родин військовослужбовців Волині, які загинули від початку війни з 2014 року і до сьогодні включно, відбулася вперше за час повномасштабного вторгнення. До Луцька, з її слів, з’їхалися матері, вдови, рідні бійців з усієї області. Пам’ятна акція мала назву «Час не лікує», пише Суспільне.

«Син загинув ще в 2016 році 22 лютого в Мар’їнці. І всеодно серце болить і все. Не можна забути», – говорить мама загиблого бійця Людмила Вишневська.

Людмила Вишневська.
Людмила Вишневська.

 Катерина Чахрайчук з Ківерцівської громади втратила сина Павла Чахрайчука 1 квітня 2022 року. Він був учасником АТО, мав статус учасника бойових дій. У перший день повномасштабного вторгнення склав рюкзак і сказав: «Мамо, я піду захищати Україну. Якщо я загину, то буду знати, що за Україну», – розповідає жінка.

Катерина Чахрайчук.
Катерина Чахрайчук.

 Мама Валентина та вдова Людмила військовослужбовця Віктора Максимчука також прийшли на зустріч. Жінки кажуть: Віктор також був в АТО, спочатку пішов в тероборону Волині, потім добровольцем на схід, за два тижні загинув.

Валентина Максимчук, мама загиблого бійця Віктора Максимчука.
Валентина Максимчук, мама загиблого бійця Віктора Максимчука.

 «Ще у 2014 році, коли був в АТО, завжди казав: якщо ти будеш плакати, я тобі дзвонити не буду. Оце мене тримає до цієї пори. Не плачемо, тримаємося. Пам’ятаємо. Сумуємо. Ну і живемо», – говорить Людмила Максимчук.

Людмила Максимчук, вдова загиблого бійця Віктора Максимчука.
Людмила Максимчук, вдова загиблого бійця Віктора Максимчука.

 Волинський осередок громадської організації «Об’єднання матерів і дружин захисників України» створений у вересні 2019-го року, каже волинянка Катерина Свищ, яка його і очолює з того часу. Жінка родом з Устилуга, єдиного сина Сергія втратила у січні 2015-го року, він загинув у боях за Дебальцево. Розповідає: у депресії була три роки, ні з ким не говорила, віталася лише з сусідами.

До повномасштабної війни волинська філія громадської організації налічувала більше сотні матерів і дружин не лише загиблих військовослужбовців, а й діючих, каже Катерина Свищ. Зараз, з її слів, потрохи доєднуються нові членкині, аби не залишитися зі своїми проблемами наодинці.

Катерина Свищ, мама загиблого військовослужбовця Сергія.
Катерина Свищ, мама загиблого військовослужбовця Сергія.

 Зі слів Катерини Свищ, зустріч матерів мала на меті привернути увагу влади і суспільства до потреб родин військовослужбовців. Додає: у планах волинської філії — покращення соціальних програм кожної волинської громади, а також допомога у вирішенні земельних та комунальних питань родин військовослужбовців.

Реклама Google

Telegram Channel