Курси НБУ $ 41.06 € 45.50
Автобус вакцинації заїхав в одне з найбільш багатодітних сіл Волині: які результати

Зроблено 11 щеплень, зокрема, 3 дитини отримали КПК.

Фото Волинський лабораторний центр.

Автобус вакцинації заїхав в одне з найбільш багатодітних сіл Волині: які результати

Вакцинальний автобус нашої установи продовжує виїзди у сільську місцевість, щоб медичні послуги стали доступніші для мешканців віддалених населених пунктів

Цього разу активності, ініційовані головним державним санітарним лікарем області Наталією Янко, відбулися на Поліссі, у селі Стобихівці.

Про це інформує ДУ «Волинський ОЦКПХ  МОЗ».

Профілактика кору, а також його спалахів – про це місцевим жителям розповіли фахівці Камінь — Каширського районного відділу. У селі проживає чимало мам із дітками, яким потрібний захист від інфекцій. Лікарі-епідеміологи надали роз’яснення про важливість вакцинації, зокрема, проти кору, краснухи та епідпаротиту. Також вони спілкувалися про колективний імунітет і чому потрібно охопити щепленнями якомога більше дітей. Адже завдяки цьому зменшується кількість невакцинованих і, таким чином, знижується ризик поширення хвороб.

Цього дня місцеві жителі отримали щеплення, передбачені національним календарем. А саме, зроблено 11 щеплень, зокрема, 3 дитини отримали КПК.

 

 Під час заходу  27 людей проконсультувалися у сімейного лікаря, 15 пройшли ЕКГ- обстеження та вимірювання артеріального тиску. Сімом зробили тести на визначення рівня цукру в крові ( підвищення не виявлено).

Волинський обласний центр контролю та профілактики хвороб висловлює вдячність керівництву та медичним працівникам КНП «Камінь -Каширський ЦПМСД», котрі надавали послуги мешканцям Стобихівки..

Закликаємо усіх  волинян: якщо ви бачите яскравосиній вакцинальний автобус – знайте, у вашому населеному пункті відбувається дійство заради вашого здоров’я! Це – можливість отримати кваліфіковану безоплатну медичну допомогу без направлень і черг. Приходьте разом з рідними і друзями!

Будьте здорові і не забувайте, що профілактика рятує життя!

Реклама Google

 

Telegram Channel