Курси НБУ $ 41.10 € 44.63
Україна готується до «суворої зими»

Жінка стоїть у кратері після російського ракетного обстрілу поблизу Києва в січні.

Фото: Роман Піліпей.

Україна готується до «суворої зими»

«Люди готуються до суворої зими», – заявила віцепрем’єр-міністр Ольга Стефанішина в інтерв’ю Bloomberg Television

Керівництво України готується до ескалації російських атак на її енергетичну інфраструктуру з наближенням холодів і росією, яка продовжує стримувати експорт зерна з країни, заявив віце-прем'єр України.

Блокада українських портів є «ситуацією виживання» для економіки країни, яка переживає бойові дії, тоді як умови росії щодо відновлення угоди щодо забезпечення чорноморської торгівлі є «неможливими», зазначила вона.

Оскільки чорноморський експортний канал перерваний, Україні довелося перейти на дорожчі річкові, залізничні та автомобільні маршрути через Європейський Союз.

Цього тижня уряд у Києві оскаржив односторонню заборону на імпорт зерна, введену трьома сусідами ЄС — Польщею, Угорщиною та Словаччиною.

Україна досягла попередньої домовленості з Румунією, а Болгарія приєдналася до ЄС у знятті обмежень.

«Ми працюємо у воєнний час, розуміючи, що ці п’ять країн є єдиним доступним напрямком експорту та випуску зернової продукції на весь світ», — сказала Стефанішина, додавши, що українське зерно не загрожує внутрішньому ринку Польщі.

Віце-прем'єр, який відповідає за євроінтеграцію України, зазначив, що Польща продовжує політично підтримувати європейські прагнення та оборону України.

Читайте також: «Азербайджан здійснив нову атаку на вірмен на спірній території».

Реклама Google

Telegram Channel