Курси НБУ $ 41.10 € 44.63
Потужна вентиляція і окремі палати на сім’ю: як у Луцьку ремонтують відділення дитячої онкогематології

Роботи планують закінчити взимку.

Фото із сторінки Ігоря Поліщука у Facebook.

Потужна вентиляція і окремі палати на сім’ю: як у Луцьку ремонтують відділення дитячої онкогематології

На оновлення піде 28 мільйонів гривень

 Про це повідомив міський голова Луцька Ігор Поліщук.

«Оглянув хід ремонтних робіт у відділенні дитячої онкогематології Волинської обласної дитячої лікарні. Будівельники уже завершили основну частину чорнових робіт, здійснили демонтаж старого обладнання, підлоги та стін й перейшли до прокладання мереж та підготовки до чистових робіт.

 

 Відділення було з ремонтом ще радянського періоду, не було забезпечено стерильність, що дуже важливо для хворих діток, адже у них дуже слабкий імунітет та іноді є дуже серйозні ускладнення від, здається, нібито простих застуд або інфекцій. Тому тут облаштовується дуже серйозна система вентиляції. Під кожну окрему сім’ю облаштовуються палати, адже такі дітки переважно лежать з батьками, в палатах роблять санвузли, облаштовують ігрову кімнату, невелику операційну та систему моніторингу здоров’я пацієнтів, де уся інформація виводиться на центральний пункт старшої медичної сестри.

Сподіваємось взимку завершити ці роботи та відкрити відділення для того, щоб дітки, яким, на превеликий жаль, випала доля лікуватись від таких важких хвороб, могли перебувати в хороших умовах, які визначені відповідними вимогами.

 

 Загальна вартість капітального ремонту відділення дитячої онкогематології становить понад 28 мільйонів гривень. 12 мільйонів гривень було виділено раніше, ще стільки ж спрямуємо під час чергової сесії міської ради, яка відбудеться в найближчий понеділок», - зазначив мер.

Реклама Google

Telegram Channel