Курси НБУ $ 40.76 € 43.85
Без розрізу: у Ковелі хірурги провели унікальну операцію

Пацієнтку виписали додому вже на четвертий день після хірургічного втручання.

Волинь-нова

Без розрізу: у Ковелі хірурги провели унікальну операцію

Операції з видалення пухлин (злоякісних чи доброякісних) перестають бути унікальними для фахівців Ковельського МТМО, проте вони залишаються на рівні досить складних втручань, які вимагають великої майстерності усієї команди

78-річна жінка звернулася до лікарні зі скаргами на підвищений артеріальний тиск (він сягав 210/105 мм рт ст), постійний ниючий біль в попереку, підвищену стомлюваність.

У результаті проведених обстежень лікарі діагностували солітарні кісти правої нирки 8,24 см та 4,14 см в діаметрі (новоутворення з тонкими стінками, заповнені рідиною).

 

 Колись такий діагноз означав би відкрите оперативне втручання. Та завдяки застосуванню високотехнологічного медичного обладнання, яке є у Ковельському МТМО, операція проводилася лапароскопічно. Вражену кістою тканину видалили через маленькі проколи.

Зберегти функції життєво важливого органу вдалося завдяки майстерності та професіоналізму наших лікарів! Команда фахівців у складі Миколи Дем’янчука, Остапа Звоздяка та Олега Кубая успішно виконала резекцію обох кіст. Уже на четвертий день після оперативного втручання пацієнтку у доброму самопочутті виписали додому. Жінці бажаємо швидкого відновлення та активного довголіття!

Дякуємо, що довіряєте нам найдорожче – своє здоров’я!

Валентин Вітер, генеральний директор Ковельського МТМО.

Реклама Google

Telegram Channel