Курси НБУ $ 41.10 € 44.63
Віддалений сервер — що це, навіщо потрібна його оренда та як вибрати?

Фото: deltahost.ua

Віддалений сервер — що це, навіщо потрібна його оренда та як вибрати?

Виділений сервер — це окремий комп'ютер, який можна взяти в оренду для розміщення програмного забезпечення або використання обчислювальних потужностей. На відміну від віртуального хостингу, він надає усі ресурси машини, які не доводиться ділити з іншими клієнтами. Найчастіше провайдери здають виділений сервер для ігор, створення сайтів, підтримки вебзастосунків, а також для створення електронних поштових скриньок і загальнодоступних файлових сховищ.

Оренда виділеного сервера — найважливіші характеристики

Насамперед виділений сервер повинен відповідати системним вимогам програмного забезпечення і навіть перевершувати їх. Значний резерв потужності зробить ваш проєкт максимально стабільним і допоможе досягти високої продуктивності. Незалежно від того, приглядаєтесь ви до виділеного сервера чи віртуального, вам варто звернути увагу на такі вимоги до них:

  • кількість процесорних ядер і оброблюваних потоків інформації, тактова частота;
  • обсяг оперативної пам'яті;
  • ємність накопичувача інформації та його тип — вінчестер, SATA SSD або SATA NVMe.

Якщо йдеться про виділений сервер, ціна також залежатиме від операційної системи. Linux завжди дешевший, має найкращий захист від кібератак і розширені можливості налаштування. Виділений сервер на Windows простіший в обслуговуванні, має зручний графічний інтерфейс для керування та сумісний з багатьма популярними програмами.

На що ще звернути увагу, орендуючи виділений сервер

Дуже важливим є місце розташування комп'ютера. Якщо вам потрібний доступний виділений сервер, Україна буде ідеальним варіантом з погляду балансу ціни та якості. Для роботи на міжнародному ринку варто розглянути оренду машини в американському чи європейському дата-центрі. Такий виділений сервер працюватиме швидше, що зробить його зручнішим для вашої цільової аудиторії.

Ще один вирішальний фактор — надійність. Якщо вам потрібен виділений сервер, оренда задовольнятиме вимогам комерційного проєкту лише за аптайму вище 99%. Це означає, що час відключення не повинен перевищувати 1%. Суттєвим плюсом буде і виділений сервер із дзеркалюванням на вільних ресурсах дата-центру. В разі раптової відмови обладнання всі дані будуть збережені — час відкату не перевищить кількох днів.

Вигідна оренда віддаленого сервера в Україні

Компанія «Дельтахост» пропонує широкий вибір серверного обладнання, з яким можна ознайомитися за посиланням https://deltahost.ua/dedicated.html. Звернувшись до неї, ви можете взяти виділений сервер на добу, щоб безкоштовно протестувати якість послуг. Компанія гарантує аптайм понад 99%, пропонує встановлення сучасного програмного забезпечення та надає додаткові послуги, зокрема професійне адміністрування серверів.

Реклама Google

Telegram Channel