Курси НБУ $ 41.10 € 44.63
50 на 50: думки поляків щодо постачання Україні зброї розділилися

Поляки не так завзято підтримують Україну, як на початку війни.

Фото Главком.

50 на 50: думки поляків щодо постачання Україні зброї розділилися

Майже половина респондентів підтримала висловлювання польського прем’єра

Майже половина поляків (47,2%) позитивно оцінили нещодавнє висловлювання прем’єра країни Матеуша Моравецького з приводу передачі Україні озброєння. Про це говориться в опитуванні, проведеному центром IBRiS для видання Rzeczpospolita, пише Главком.

Йдеться по те, що Варшава не передає озброєння, оскільки сама закуповує сучасну зброю.

У результатах йдеться, що майже стільки ж респондентів (44,5%) негативно поставились до заяви глави польського уряду, а 8,3% опитаних не сформували свою думку з цього приводу.

Найбільше прихильників висловлювання Моравецького серед виборців правлячої партії «Право і Справедливість» (PiS) – 71%, cтарших осіб (60%), жителів сільської місцевості (60%), людей з невисоким рівнем освіти (71%), а також тих, хто черпає новини з державних телеканалів TVP I TVP Info (понад 70%).

 

 Центр IBRiS провів опитування протягом 22-23 вересня. В ньому взяла участь 1 тис. респондентів.

Нагадаємо, прем’єр-міністр Польщі Матеуш Моравецький заявив, що його країна більше не передаватиме зброю Україні, оскільки сама перебуває в процесі активного переозброєння. За його словами, він розуміє, що «Україна захищається від жорстокої атаки Росії», але водночас його уряду потрібно захистити власну країну.

Реклама Google

 

Telegram Channel