Курси НБУ $ 41.10 € 44.63
На Рівненщині провели навчання на випадок хімічної загрози

Треба бути готовими до будь-якого сценарію.

Фото Рівненської ОВА.

На Рівненщині провели навчання на випадок хімічної загрози

У Рівненській області в рамках програми підтримки ОБСЄ для України відбулись навчання з реагування на надзвичайні події з викидом хімічних речовин

До командно-штабних навчань залучили представників ДСНС, поліції, медицини катастроф та інших служб. Загалом участь взяли понад 100 учасників на протязі двох днів навчань.

Про це повідомив перший заступник голови РівнеОДА Сергій Подолін, який долучився до навчань, інформує Рівненська ОВА.

«Усі відповідні служби мають змогу потренуватися оперативно реагувати та координувати зусилля в разі певної хімічної загрози. На сьогодні подібні заходи є дуже цінними, адже наше завдання - бути готовими до будь-якої небезпеки і вміти максимально ефективно з нею впоратись», - прокоментував Сергій Подолін.

Метою комадно-штабних навчань було відпрацювання залучення різних служб і органів управління на кожному етапі розвитку надзвичайної ситуації. А також вдосконалення злагодженості та оперативності в роботі сил цивільного захисту під час ліквідації наслідків можливих загрозливих ситуацій на об’єктах підвищеної хімічної небезпеки та інші випадки, пов’язані з виливом (викидом) небезпечних хімічних речовин.

Тренування висвітлило також низку інших факторів, пов’язаних з дією небезпечних хімічних речовин на навколишнє середовище та населення. Враховуючи воєнний стан на території України особливістю проведення навчання є відпрацювання взаємодії та співпраці Військово-цивільних адміністрацій з службами екстреного реагування.

Читайте також: Пів мільярда інвестицій: на Рівненщині продовжує розвиватися завод скловиробів.

Реклама Google

Telegram Channel