Курси НБУ $ 41.10 € 44.63
Польський уряд скорочує підтримку біженцям з України

Польща витратила близько 2,4 млрд злотих на допомогу українським біженцям.

Фото: www.ubr.ua.

Польський уряд скорочує підтримку біженцям з України

План Польщі поступово припинити підтримку близько мільйона українських біженців, які проживають у країні, ризикує повернути їх у небезпеку, заявив Міжнародний комітет порятунку

«Ми стурбовані тим, що відкликання гуманітарної допомоги та правовий тиск можуть змусити деяких біженців повернутися в Україну до того, як це стане безпечно», – сказав у заяві регіональний директор IRC у Польщі Алан Мозлі.

Польща навряд чи продовжить підтримку біженців, термін дії якої запланований на наступний рік, заявив речник уряду цього місяця. Ці зауваження посилили напруженість між двома країнами, оскільки Польща бере участь у жорстких парламентських виборах 15 жовтня.

Польща витратила близько 2,4 млрд злотих ($550 млн) на допомогу українським родинам, які втекли до Польщі, щоб уникнути війни. 

Інші форми допомоги включають скасування вимог щодо проживання та надання дозволів на роботу, вільний доступ до шкіл, лікування та сімейні виплати.

Третина з 270 українських біженців, нещодавно опитаних гуманітарною групою, заявили, що повернуться в Україну, якщо втратять житло в Польщі.

За даними IRC, багато з них все ще покладаються на нестабільне житло та зазнають дискримінації на місцевому ринку праці.

Читайте також: «У Рожищі на людей старшого віку чекають цікаві заходи».

Реклама Google

Telegram Channel