Курси НБУ $ 41.10 € 44.63
Що сказав очільник Нововолинська про вилучення «військового» ПДФО з місцевих бюджетів

Фото: фейсбук-сторінка Бориса Карпуса.

Що сказав очільник Нововолинська про вилучення «військового» ПДФО з місцевих бюджетів

Учора Борис Карпус взяв участь у засіданні Асоціації міст України

«Учора разом із головами громад Волині взяли участь у засіданні Асоціації міст України. Головна тема нашого обговорення: можливе вилучення «військового» ПДФО з місцевих бюджетів.

Наступний рік пов'язаний з бюджетними ризиками. Законопроєкт №10037, який вже на розгляді у Верховній Раді, позбавляє органи місцевого самоврядування можливості допомагати військовим підрозділам.

Він не створює альтернативи забезпечення ЗСУ і при цьому не передбачає зарахування «військового» ПДФО до Міністерства оборони України, Збройних сил України або перерахування цих коштів на фінансування програм з виробництва для військово-промислового комплексу України.

У своєму виступі я висловив думку, яку почув від військових на передовій. Вони теж проти вилучення ПДФО з громад, адже з місцевим самоврядування їм легше співпрацювати та отримувати допомогу. Командир бригади звертається із запитом у громаду. За тиждень-два все необхідне вже їде на передову. Існує ризик, що Міноборони не зможе так швидко реагувати.

Також нонсенсом є те, що громади не можуть допомагати військовим. Це можна змінити, вписавши одне речення до законодавства, що у повноваження органів місцевого самоврядування входить допомога силам оборони.

Спільно напрацювали звернення до народних депутатів підтримати поправки до законопроєкту 10037 щодо збереження всього «військового» ПДФО в місцевих бюджетах, направлення 70% від нього на цілі безпеки та оборони», - написав Борис Карпус у фейсбуці.

Читайте також: Нововолинськ відправив Князівській бригаді деталі до дронів на сотні тисяч.

Реклама Google

Telegram Channel