Курси НБУ $ 40.76 € 43.85
Мер розповів, чи готовий Луцьк до опалювального сезону

Генератори зможуть забезпечити роботу котелень.

Фото: Фейсбук Ігоря Поліщука.

Мер розповів, чи готовий Луцьк до опалювального сезону

Понад 90% котелень забезпечені потужними дизель-генераторами

У Луцьку готуються до початку опалювального сезону, який може проходити за різних сценаріїв, в тому числі за відсутності електроенергії. Міський голова оглянув роботу окремих котелень, а саме – дизель-генераторів, які забезпечують автономність котелень в умовах блекауту.

На переважній більшості квартальних котелень встановлене обладнання потужністю від 240 кВт до 1400 кВт. Споживання палива цими генераторами доволі високе – для окремих генераторів на добу потрібно до 5000 літрів, повідомляє Ігор Поліщук.

«Це будуть значні витрати для міського бюджету. Тим не менше, завдяки резервним джерелам живлення, на сьогоднішній день у нас є впевненість, що підключені до дизель-генераторів котельні будуть працювати. Отже не доведеться зливати воду з системи опалення, люди матимуть мінімальне тепло в будинках, не замерзнуть.

Сьогодні маємо понад 90% котелень, що забезпечені потужними дизель-генераторами. Зараз працюємо над тим, щоб дообладнати решту котелень дизель-генераторами, і на початок сезону вийти на максимальний рівень їхньої автономності. У випадку надзвичайної ситуації це дасть змогу оперативно подавати тепло в усі будинки, які підключені до ДКП «Луцьктепло», - йдеться у дописі.

Читайте також: На Волині почали виплачувати пенсії за жовтень.

Реклама Google

Telegram Channel