Курси НБУ $ 40.70 € 44.08
У Рівному суд оштрафував солдата, який був п'яний на території військової частини

Суворий захід повинен переконати кожного, хто задіяний в обороні країни і захисті її територіальної цілісності, у недопустимості порушення дисципліни під час проходження служби.

Фото ілюстративне.

У Рівному суд оштрафував солдата, який був п'яний на території військової частини

Наприкінці серпня 44-річний житель Рівненської області проходив військову службу на території однієї з військових частин

На думку керівництва, чоловік перебував у стані алкогольного сп’яніння. Тому було проведене медичне освідування, яке підтвердило вміст у крові військового алкоголю (0,96 проміле), що неприпустимо під час особливого періоду.

Про це пишуть Рівненські новини.

Протокол про вчинення адміністративного правопорушення, передбаченого ч.3 ст. 172-20 КУпАП, розглянув місцевий суд, визнавши старшого солдата винним за цією статтею, а також наклав на нього адміністративне стягнення — 17 000 гривень.

Військовий оскаржив постанову суду першої інстанції до Рівненського апеляційного суду, наполягаючи на її скасуванні та закритті провадження у справі. У суді апелянт покликався на те, що позитивний результат огляду на стан алкогольного сп’яніння був викликаний виключно вживанням лікарських препаратів.

Апеляційний суд відхилив такі доводи апеляційної скарги, оскільки кількісний показник встановленого ступеня алкогольного сп’яніння, що підтверджується висновком експерта медичної установи, лиш доводить, що апелянт у той день перебував на території військової частини у нетверезому стані.

Призначаючи адміністративне стягнення у виді чималого штрафу — 17 000 гривень, суд сподівається не лише на виправлення поведінки адмінправопорушника. Такий суворий захід повинен переконати кожного, хто задіяний в обороні країни і захисті її територіальної цілісності, у недопустимості порушення дисципліни під час проходження служби.

Читайте також:  «Волинські патрульні перевірили, чи у всіх водіїв увімкнені фари (Фото, відео)».

Реклама Google

Telegram Channel