Курси НБУ $ 41.10 € 44.63
У Луцьку змагалися лучники (Фото)

Для військовослужбовців стрільба з лука слугує реабілітацією.

Фото: facebook.com.

У Луцьку змагалися лучники (Фото)

У Луцьку пройшов відкритий чемпіонат Волинської області зі стрільби з лука серед осіб з ураженнями опорно-рухового апарату

На стрілецькому майданчику змагалися спортсмени з інвалідністю, у тому числі військовослужбовці, які проходять реабілітацію.

Про це повідомляє Центр з фізичної культури і спорту осіб з інвалідністю «Інваспорт». Волинь.

Як наголосив директор Волинської обласної дитячо-юнацької спортивної школи для осіб з інвалідністю Андрій Рожок, у Луцьку стрільба з лука розвивається не один рік, але після перерви у проведенні обласних чемпіонатів, це перший етап у поновленні традиції.

Також, начальник відділу організаційної та навчально-спортивної роботи Волинського Центру «Інваспорт» Юлія Колеснікова, зазначила, що кожного року кількість спортсменів-лучників збільшується, адже долучаються учасники бойових дій, які проходять реабілітацію.

Для військовослужбовців стрільба з лука слугує реабілітацією. До цієї категорії спортсменів долучилася лучниця Алла. Жінка з 2018 року захищає країну на фронті, їй довелося пережити вісім місяців полону, але вже після повернення додому вона вирішила долучитися до команди «Луцьких соколів».

«Перше, що ти думаєш - тебе можуть вбити, шансів вижити нуль. А потім згодом ти розумієш, що тобі прийдеться сидіти дуже довго, а може й взагалі пропадеш на все життя. Одразу після повернення додому почалась реабілітація.

Я все тепер відчуваю гостріше. Це смак до життя, це неймовірний драйв: ти чуєш як пташки співають і тебе це вже дуже радує, ти посміхаєшся, а коли бачиш людей, які також відновлюються після травм - це дає великий стимул», - розповідає лучниця Алла.

Також до тренувань повернувся цьогорічний учасник Ігор Нескорених у Львові Микола Чабанчук.

«За перерву в тренуваннях навички трохи втратились, але зараз знову буду частіше ходити і поновлювати влучність. Наприкінці жовтня у Львові буде проходити Кубок воїнів, то я там також братиму участь», - поділився чоловік.

Читайте також: Юні волиняни посіли 3 місце на Кубку України з футзалу.

Реклама Google

Telegram Channel