Курси НБУ $ 41.10 € 44.63
У Росії порушили справу про держзраду проти адвоката Порошенка Новікова

Ілля Новіков.

Фото Гордон.

У Росії порушили справу про держзраду проти адвоката Порошенка Новікова

Федеральна служба безпеки РФ СБ порушила кримінальну справу про держзраду проти адвоката п'ятого президента України Петра Порошенка Іллі Новікова

Про це повідомляє УП з посиланням на ФСБ РФ.

Дослівно ФСБ: «Задокументовано причетність колишнього адвоката Адвокатської палати м. Москви Новікова Іллі Сергійовича до вчинення державної зради у формі переходу на бік противника. Щодо нього порушено кримінальну справу. Ведеться слідство».

Деталі: ФСБ повідомляє, що Новіков після нападу Россі на Україну «добровільно залишив територію Росії, вступив до лав Сил територіальної оборони України і до теперішнього моменту бере участь у їхній діяльності».

Зокрема, за інформацією ФСБ, Новіков «пройшов військову підготовку в Україні, бере участь у бойових діях, займається пропагандистською роботою».

Що було раніше: У грудні 2022 року МВС РФ оголосило у федеральний розшук відомого в Росії адвоката Іллю Новікова.

З 2021 року Новіков проживає в Києві, пише УП.

Він брав участь у низці резонансних судових розглядів у Росії та Україні. Він також був захисником на процесах проти Фонду боротьби з корупцією Олексія Навального і «Меморіалу», представляв інтереси льотчиці Надії Савченко і режисера Олега Сенцова. В Україні він захищає лідера партії «Європейська солідарність» Петра Порошенка.

Реклама Google

Telegram Channel