Курси НБУ $ 41.10 € 44.63
Є представники Європи: на оленячій фермі на Волині радяться, як відновити тваринний світ після війни

Форум проходить на базі найбільшої оленячої ферми України «AМіЛа».

Фото Волинська обласна рада.

Є представники Європи: на оленячій фермі на Волині радяться, як відновити тваринний світ після війни

Відбувається міжнародний форум з відновлення фауни

«Перспективи вольєрного та фермерського розведення диких тварин з метою повоєнного відновлення тваринного світу України», - так називається форум, який упродовж двох днів триватиме на базі найбільшої оленячої ферми України «AМіЛа».

Про це інформує обласна рада.

 

 Участь у відкритті заходу взяли голова Волиньради Григорій Недопад, очільник екологічної комісії облради Юрій Ройко, народний депутат України Вячеслав Рубльов, президент Всеукраїнської асоціації мисливців та користувачів мисливських угідь Віктор Червоний, радник з політики Федерації мисливських та природоохоронних асоціацій Європи Трістан Бреєр, представники Продовольчої та сільськогосподарської організації ООН, Міжнародної Ради з полювання і охорони дикої природи, а також головних мисливськогосподарських і природоохоронних організацій Польщі, Австрії, Португалії та Угорщини. До експертного обговорення також долучаться фахівці головних державних та провідних наукових установ, галузевих громадських об’єднань.

 

 «Ми зустрілись таким поважним товариством у цей складний для України і для кожного з нас час. Особлива вдячність нашим міжнародним партнерам, які підтримують нас і не припиняють співпраці. Наша спільна робота сьогодні дає якісний результат, в тому числі й у вигляді сплати податків, які ми вкладаємо не лише у розвиток своїх господарств, а й у перемогу над ворогом. Упродовж двох днів ми хочемо ознайомити вас із нашими напрацюваннями та почути фахову оцінку європейців, яку ми будемо готові перейняти і втілити в життя», - зазначив господар форуму, засновник екопарку «АМіЛа», депутат обласної ради Роман Микитюк.

 

 У режимі он-лайн учасників форуму привітав генеральний директор ДП «Ліси України» Юрій Болоховець. «Війна - це важке випробування для мисливської галузі. І я маю надію, що після перемоги мисливство на теренах України розвиватиметься по новому. Нам давно вже варто перейти від кількості до якості, беручи до уваги приклад наших європейських колег. Слід звернути увагу на розвиток клубної справи, бо клубний рух несе за собою правильний підхід до розвитку мисливства, там діють певні правила, культура поведінки мисливців, виховання молодого покоління. Саме такі заходи, які сьогодні відбуваються на Волині, дають початок новаціям і гуртують справжніх патріотів мисливської справи, які об’єднані єдиною метою – створити мисливську галузь в Україні європейською, сучасною, безпечною та продуктивною, яка приносить користь суспільству, природі і в цілому державі та задовольняє потреби всіх мисливців», - підкресли він.

 

 Голова обласної ради Григорій Недопад зауважив, що такий масштабний міжнародний захід уже вдруге відбувається на теренах Волині. «Щиро дякуємо нашим міжнародним партнерам, які незважаючи на перестороги воєнного стану, все ж прибули на Волинь. Нам є що показати, ми горді тим, що мисливство в нашому регіоні розвивається. Я переконаний, що ви зможете для себе почерпнути щось нове і цікаве та поділитись власним досвідом з метою напрацювання та запровадження ефективних механізмів відновлення тваринного світу, який неабияк страждає від війни», - підкреслив він.

Народний обранець Вячеслав Рубльов відзначив важливість участі у заході міжнародних партнерів у та подякував організаторам форуму. «Дуже важливо також сьогодні подякувати нашим захисникам, адже саме завдячуючи їхньому подвигу ми сьогодні маємо змогу збиратися та обмінюватися досвідом. Бажаю усім плідної праці, і нехай такі форуми на теренах області стануть традиційними», - сказав він.

 

 Під час теоретичної частини учасники конференції досліджуватимуть воєнні фактори впливу на тваринний світ України та їх наслідки; інфекційні та інвазивні захворювання мисливської фауни в умовах війни, а також вивчатимуть досвід розведення та вирощування тварин, специфіку ведення мисливського господарства європейських країн. В рамках форуму також запланована презентація ферми благородного оленя ФГ «АМіЛа», екскурсії іншими численними локаціями однойменного екологічного парку.

Реклама Google

Telegram Channel