Курси НБУ $ 41.10 € 44.63
Одна із лікарень на Волині увійшла у спроможну мережу зі статусом кластерної

До мережі увійшло 20 лікарень: чотири з них стали надкластерними, сім – кластерними, а дев’ять – загальними.

Фото: polissia.net.

Одна із лікарень на Волині увійшла у спроможну мережу зі статусом кластерної

Затвердили спроможну мережу закладів охорони здоров’я Волинського госпітального округу

Відповідне розпорядження у вересні видав начальник Волинської ОВА Юрій Погуляйко.

Про це пише Полісся.

Із Камінь-Каширського району до мережі закладів охорони здоров’я Волинського госпітального округу увійшли три медичних заклади: Камінь-Каширська ЦРЛ та Любешівська і Маневицька багатопрофільні лікарні. А це означає, що вони матимуть матеріально-технічну підтримку від держави.

Як зазначив під час брифінгу ОВА очільник управління охорони здоров’я облдержадміністрації Юрій Легкодух, тепер розпочнеться робота «над розвитком нашого госпітального округу».

Зауважимо, що Камінь-Каширська центральна районна лікарня увійшла у спроможну мережу зі статусом кластерної. Тут обслуговуватиметься не менше 120 тисяч людей та надаватиметься більше 20 видів медичної допомоги.

Любешівська та Маневицька багатопрофільні лікарні віднесені до загальних. У них, відповідно до постанови Кабміну, пацієнтам надаватимуть базові й найпростіші медичні послуги.

Додамо, що ті лікарні, які не потрапили до мережі, матимуть право підписувати договори з НСЗУ, могтимуть працювати, але підтримка у матеріально-технічному плані буде за рахунок місцевих бюджетів.

Підготувала Тетяна ПРИХОДЬКО.

Читайте також: Органи 15-річного хлопчика врятували 5 життів.

Реклама Google

Telegram Channel