Курси НБУ $ 41.17 € 45.95
Допомога з Німеччини: у Шацьку побільшало пожежних авто

Фото: Шацька селищна територіальна громада.

Допомога з Німеччини: у Шацьку побільшало пожежних авто

Муніципалітет німецького міста Браке передав для потреб Шацької громади пожежний автомобіль

Практично нове авто в досить хорошому стані сьогодні вже перебуває в Шацьку і незабаром дасть нове життя ще одному підрозділу місцевої пожежної охорони.

Передача спецтехніки стала завершальним етапом реалізації проєкту з пожежної безпеки в межах співпраці Шацької громади з муніципалітетом міста Браке, інформує Шацька селищна територіальна громада.

 

 Нагадаємо, перші кроки до співпраці між громадами двох країн були зроблені минулого року.

У травні 2023-го Сергій Карпук, Шацький селищний голова, та очільник Браке закріпили цю співпрацю на рівні муніципалітетів, підписавши угоду про партнерство.

 

 Впродовж року відбулося декілька онлайн зустрічей, а 11-13 жовтня партнери з України і Німеччини змогли зустрітися на території Польщі, у місті Влодава, де Шацькому селищному голові німці офіційно передали пожежний автомобіль. Крім того, в межах програми SKEW і завдяки німецьким партнерам Шацька громада додатково отримала нове пожежне обладнання вартістю понад 1,7 мільйона гривень.

Автомобіль буде передано КУ «Муніципальний центр», у підрозділ пожежної охорони.

У випадку надзвичайних подій він виконуватиме завдання з їх ліквідації спільно зі спецтехнікою місцевого підрозділу ДСНС.

Читайте також: З Луцька на фронт передали сучасний квадрокоптер (Фото).

Реклама Google

Telegram Channel