Курси НБУ $ 41.10 € 44.63
На Волині, щоб врятувати 72-річну бабцю Марію, їй... зупинили серце

Реабілітаційний період пройшов для пацієнтки вдало завдяки професійності кардіолога Ольги Танської.

Фото: facebook.com.

На Волині, щоб врятувати 72-річну бабцю Марію, їй... зупинили серце

Понад місяць перебувала у кардіохірургічному центрі 72-річна Марія Богдан, за життя якої боролися наші медики

До лікарні її привезли у вкрай важкому стані з пізнім інфарктом міокарда, що стався за три тижні до звернення в Ковельське МТМО.

Про це повідомляє Ковельське МТМО.

За допомогою ультразвукового дослідження серця (Ехо-КГ) у жінки виявили аневризму лівого шлуночка об’ємом 200 мл. Уражена ділянка серцевого м’яза більше не могла виконувати свої функції та будь-якої миті могла розірватися. А це – неминуча смерть

Усунути таку патологію консервативним методом лікування неможливо.

Врятувати пацієнтку могла виключно хірургічна операція. Команда наших фахівців у складі Володимира Танського, Тараса Окуня та Сергія Прудкого успішно виконали резекцію аневризми лівого шлуночка. Складності такому оперативному втручанню додав вік хворої, оскільки це відкрита операція з розрізом грудної клітини та використанням апарату штучного кровообігу й системи вентиляції легень. Іншими словами – пацієнтці на час проведення операції зупинили серце, а по її завершенню – запустили знову.

Реабілітаційний період пройшов для пацієнтки вдало завдяки професійності кардіолога Ольги Танської.

На одужання бабусі з нетерпінням чекала її онука Діана. У доброму самопочутті та без болів у серці Марія Гнатівна повернулася додому.

«Бажаємо їй міцного здоров’я та активного довголіття. Продовжуємо працювати заради збереження життя та здоров’я кожного пацієнта, заради Перемоги», — зазначив генеральний директор Ковельського МТМО Валентин Вітер.

Читайте також: Волинянок закликають взяти участь в акції «Рожевий жовтень».

Реклама Google

Telegram Channel