Курси НБУ $ 40.75 € 43.70
Мер Ковеля роз'яснив, як виділяється допомога військовим

Фото: фейсбук-сторінка Ігоря Чайки.

Мер Ковеля роз'яснив, як виділяється допомога військовим

Міська рада не може спрямовувати гроші з бюджету на приватні картки чи спираючись на самі лише повідомлення на мої сторінки у соцмережах

«Вважаю за необхідне прояснити.

Нерідко у коментарях до своїх дописів у соцмережах чи в особисті повідомлення я отримую прохання про надання міськрадою допомоги нашим захисникам.

Намагаюся відстежувати усі запити на допомогу військовим, незалежно від каналу комунікації. Та все ж мусить бути дотриманий механізм, якщо йдеться про виділення бюджетних грошей.

Тому для розуміння мушу наголосити: для прийняття рішення про виділення грошей з міського бюджету необхідне офіційне звернення до міської ради із підписом командування військової частини та печаткою.

На кожній сесії Ковельської міської ради ми виділяємо кошти на посилення обороноздатності нашої країни та підтримку військових.

І, звісно, будемо це робити доти, доки буде така потреба і доки будемо спроможні.

Аналіз за 2023 рік свідчить, що щомісячно ми спрямовували на ці потреби від 1,5 до 11,5 мільйона гривень.

Так, під час вересневої сесії виділили, зокрема, 1,2 мільйона на дрони для наших військових, 1,5 мільйона – для волинських прикордонників для спорудження ними комплексу фортифікаційних споруд, 300 тисяч гривень – для потреб районного центру комплектування та соціальної підтримки.

Дякую за розуміння і величезне дякую кожному військовому і кожній військовій за ті надзусилля, яких ви докладаєте, щоб у нас було українське завтра!» – написав Ігор Чайка у фейсбуці.

Читайте також: «Як допомогти собі та іншим в умовах воєнного стану?!»

Реклама Google

Telegram Channel