Курси НБУ $ 41.10 € 44.63
22 жовтня: яке сьогодні свято й що не можна робити

Мирного дня вам, люди!

Фото ілюстративне.

22 жовтня: яке сьогодні свято й що не можна робити

Сьогодні, 22 жовтня, День свекрухи і тещі. Віряни вшановують пам'ять святого Аверкія. 606-й день війни в Україні

22 жовтня в церковному календарі – день пам’яті святого Аверкія. Він жив у місті Єрополь (Мала Азія) в II столітті і був там єпископом. В ті часи більшість жителів поселення були язичниками, тому святий молився щодня, щоб Господь навернув їхні душі на праведний шлях.

Про це розповідає ТСН.

Якось під час однієї з таких молитов перед ним з'явився ангел і звелів піти та розтрощити всіх ідолів. Слово Господнє єпископ виконав, за що його возненавиділи язичники міста. Коли Аверкій почув про це, то явився на народні збори і там відкрито розповів всім про їхні гріхи. Народ намагався схопити його, але раптом в натовпі почулися крики трьох біснуватих юнаків. Єпископ тут же вигнав з них всіх бісів за допомогою молитви. Побачивши це чудо, люди навернулися до Бога.

Коли Аверкію було 72 роки, він відправився у подорож до Риму, зайшовши на шляху назад до Сирії та Месопотамії. Там він зустрівся з багатьма християнами. Помер у віці 193 років.

Коли Аверкію було 72 роки, він відправився у подорож до Риму, зайшовши на шляху назад до Сирії та Месопотамії. Там він зустрівся з багатьма християнами. Помер у віці 193 років.

Що не можна робити цього дня

= Заборонено провокувати скандали, лаятися, лихословити.

= Краще перенести на інший день генеральне прибирання, домашні справи.

= Не рекомендовано вирушати у дальню дорогу, тому що вона не принесе задоволення.

Народні прикмети і традиції

= дивилися, який сьогодні день: випав сніг, навесні ранніми будуть проліски;

= вранці туман — попереду на вас чекають теплі дні;

= якщо цього дня немає дощу — то наступний рік буде неврожайним;

= пішла сильна злива — ще довго буде дощити;

= ясний та сонячний день до похолодання;

= на траві вранці видно іній — буде ранньою зима.

В давнину вважалося, що 22 жовтня вдалий день для шлюбу, тому що укладений союз буде міцним та щасливим. Також цього дня легко проходили пологи. Богоматері моляться про здоров'я дітей та щастя в сім'ї.

Іменини відначають Василь, Володимир, Ганна, Герман, Григорій, Денис, Єлизавета, Іван, Іраклій, Костянтин, Максим, Микола, Олександр, Федір.

Талісманом людини, народженої 22 жовтня є діамант. Камінь, який прикрасить статус свого власника. Діамант, це оброблений алмаз. Здавна вірили, що він допомагає захистити від впливу негативної енергії.

Читайте також: «Якою буде погода на Волині 22 жовтня».

Реклама Google

Telegram Channel