Курси НБУ $ 41.10 € 44.63
З обласного центру Волині телефонували в різні країни і виманювали величезні гроші

Хороу комапнію зібрали в центрі Луцька...

Фото – Волинська обласна прокуратура.

З обласного центру Волині телефонували в різні країни і виманювали величезні гроші

Заробляли щонайменше 2 млн грн щомісяця

Правоохоронці викрили групу осіб у Луцьку, які організували шахрайський кол-центр. Його «працівники» телефонували громадянам різних країн і ошукували їх

Про це повідомили в Офісі генпрокурора.

За даними слідства, учасники організованої групи телефонуючи іноземцям, представлялися працівниками інвестиційної компанії.

«Шляхом обману і зловживання довірою вони схиляли співрозмовників до перерахування грошових коштів під приводом інвестування у криптовалюти, цінні папери та інші активи. Розмір завданої потерпілим від шахрайства шкоди становив близько 2 млн гривень щомісяця», – йдеться у повідомленні.

В ході обшуків в офісному приміщенні у Луцьку правоохоронці вилучили 25 комп’ютерів та 5 телефонів, які містять переписку з ошуканими іноземцями. Окрім того, вони також виявили чорнові записи, серед яких – сценарії розмов з майбутніми потерпілими, які ошуканці застосовували, щоб заволодіти чужими грішми.

«Під час обшуку в оселі двох керівників кол-центру вилучено чотири комп’ютери, банківські карти та договори. Вирішується питання про накладення арешту на вилучене майно», – зазначили в Офісі генпрокурора.

Читайте також: «На Волині телефонують чи розсилають листи від імені очільника ОВА, щоб надати фінансову допомогу для ЗСУ».

Реклама Google

Telegram Channel