Курси НБУ $ 40.75 € 43.70
Болгарія заявила, що Угорщина та Сербія живлять «воєнну машину» путіна

Микола Денков (праворуч) розмовляє з Урсулою фон дер Ляєн у Брюсселі 27 жовтня.

Фото: Simon Wohlfahrt/Bloomberg.

Болгарія заявила, що Угорщина та Сербія живлять «воєнну машину» путіна

Лідер Болгарії звинуватив Угорщину та Сербію в тому, що вони допомагають живити «воєнну машину» кремля

Лідер Болгарії звинуватив Угорщину та Сербію в тому, що вони допомагають живити «воєнну машину» Кремля, не шукаючи альтернативних джерел енергії в ескалації суперечки щодо податку на імпорт газу.

Повідомляє Bloomberg.

Даючи сигнал своєму уряду, що не планує скасовувати податок на російський газ, який транспортується транзитом через Болгарію, прем’єр-міністр Ніколай Денков заявив, що намір позбавити контрольованого державою експортера ПАТ «Газпром» прибутків, використаних для фінансування війни проти України.

Угорщина назвала крок, оголошений цього місяця, « ворожим актом », тоді як Сербія заявила, що податок загрожує зупинити постачання життєво важливого палива в регіон.

«Було достатньо часу, щоб шукати альтернативи, щоб побачити, що ці прибутки живлять військову машину путіна», — сказав 61-річний Денков в інтерв’ю на полях саміту Європейського Союзу в Брюсселі в п’ятницю. «Ми не можемо більше чекати. Насправді це мало статися раніше».

Протистояння розкриває те, як вторгнення російського президента володимира путіна змінило енергопостачання в регіоні, де збій спровокував найсерйознішу кризу вартості життя для споживачів за десятиліття. Газпромівський трубопровід «Турецький потік», який проходить дном Чорного моря до Туреччини перед тим, як перетинати Болгарію, також забезпечує ключове постачання палива для кількох менших країн Західних Балкан.

Більше цікавих і найсвіжіших новин Волині шукайте на нашому телеграм-каналі Volyn Nova.

Читайте також: «Внаслідок чергових обстрілів Херсонщини постраждали мирні мешканці (Фото)».

Реклама Google

Telegram Channel