Курси НБУ $ 41.10 € 44.63
У Ковельській центральній районній лікарні відкрилось нове стаціонарне відділення –паліативної допомоги

Одночасно у відділенні може перебувати вісім хворих (дорослих та дітей).

Фото Ковельське МТМО.

У Ковельській центральній районній лікарні відкрилось нове стаціонарне відділення –паліативної допомоги

Паліативна допомогиа – це медична допомога, спрямована на покращення якості життя пацієнтів, одужання яких не є можливим. Мова йде про хворих з онкологічними недугами, інсультами, хронічною серцевою недостатністю, цукровим діабетом, деменцією, хворобою Альцгеймера та ін.

Одночасно у відділенні може перебувати вісім хворих (дорослих та дітей). Вони отримують цілодобовий догляд та спеціалізоване паліативне лікування, яке надається мультидисциплінарною командою. До її складу можуть входити фахівці різної спеціалізації в залежності від стану пацієнта та його діагнозу.

 

 Для полегшення фізичних та емоційних страждань передбачене лікування хронічного больового синдрому (у разі потреби можливе знеболення сильнодіючими опіоїдними анальгетиками), киснева терапія, відповідне харчування (зокрема медичними калорійними сумішами), духовна та психологічна підтримка пацієнта.

На психологічну допомогу у нашому закладі можуть розраховувати і рідні пацієнтів. Адже усвідомити та сприйняти важкий діагноз близької людини буває досить складно.

 

 Рішення про госпіталізацію хворого приймає лікуючий чи сімейний лікар, лікар мобільної паліативної служби. Крім того, пацієнт може бути переведений до відділення паліативної допомоги з іншого медичного закладу чи іншого структурного підрозділу ЦРЛ Ковельського МТМО.

Паліативна допомога надається за електронним направленням безоплатно.

Піклуємося про здоров’я Ваше та Ваших рідних, які  потребують особливого догляду та лікування!

 Валентин Вітер, генеральний директор Ковельського МТМО.

 

 

Реклама Google

Telegram Channel