Курси НБУ $ 41.10 € 44.63
На Волині лише 3 суб'єкти оформили спрощення в митному контролі

В цілому Волинська митниця готова до викликів, адже провела роботу завчасно.

Фото: facebook.com.

На Волині лише 3 суб'єкти оформили спрощення в митному контролі

Дива, на яке пошепки розраховували окремі суб'єкти ЗЕД, не сталося: з 07 листопада 2023 року наберуть чинності зміни до Митного кодексу України

Через тиждень наберуть чинності зміни до Митного кодексу України, а саме пред'явлення товарів, транспортних засобів комерційного призначення під час їх митного оформлення за митною декларацією, заповненою у звичайному порядку, в тому числі і у митному режимі експорту, СТАНЕ ОБОВ'ЯЗКОВИМ

Про це повідомляє Волинська митниця.

Керівництво Волинської митниці детально проаналізувало готовність інфраструктури та іншого забезпечення до збільшення навантаження на місця доставки товарів, пов'язаного з необхідністю пломбувати експорт та скасуванням декларацій типу ЕА для імпортерів.

На Волині, попри наполегливі заклики митниці, лише 3 суб'єкти оформили спрощення в NCTS, які дозволяють їм уникнути необхідності заїзду в зону митного контролю. Тому фахівці прогнозують зростання попиту на місця у терміналах приблизно на третину, якщо порівнювати з обсягами митного оформлення вантажів до вступу в дію нових законодавчих вимог.

В цілому Волинська митниця готова до викликів, адже провела роботу завчасно.

Нагадуємо суб'єктам зовнішньоекономічної діяльності, що у зоні нашої діяльності облаштовано 8 місць доставки для автотранспорту у Луцьку, Ковелі, Люблинці, Володимирі (с. Осмиловичі), Нововолинську та на Ягодині (с. Старовойтове). Митниця повністю забезпечена засобами пломбування, а її особовий склад уже має достатньо навичок, аби виконувати цю процедуру якомога скоріше, втім якісно. Крім того, створено умови для безкоштовного заїзду автотранспорту для здійснення пломбування при поміщенні товарів під процедуру спільного транзиту (NCTS).

Водночас, вкотре закликаємо знаних і потужних експортерів чи міжнародних перевізників краю оформляти за собою митні спрощення, передбачені Митним кодексом України або Конвенцією про процедуру спільного транзиту, аби уникнути непродуктивних логістичних втрат під час митного оформлення товарів.

Читайте також: Кількість громадян, які вважають, що справи в Україні розвиваються у неправильному напрямку, зросла з 16 до 29%, - опитування КМІС (Інфографіка).

Реклама Google

Telegram Channel