Курси НБУ $ 41.06 € 45.50
Ремонти вулиць чи життя бійців: у Луцьку відбулась акція протесту (Відео)

Міський голова Ігор Поліщук зазначив, що вивчить пропозиції, запропоновані ініціативною групою лучан.

Фото: suspilne.media.

Ремонти вулиць чи життя бійців: у Луцьку відбулась акція протесту (Відео)

На акцію «Дрони замість бруківки» до Луцької міської ради 31 жовтня вийшли 20 протестувальників

Люди вимагали купувати дрони для сил оборони України замість капітальних ремонтів доріг, вулиць і дворів.

Про це пише Суспільне.

Як розповів співорганізатор акції Анатолій Котлюк, після зустрічі громадськості з міським головою минулого тижня Ігор Поліщук запевнив у збільшенні видатків на потреби війська.

«Учасники нашої ініціативи очікують, що буде набагато більше коштів виділятися на ЗСУ і на теми, пов’язані навколо війни», — сказав лучанин.

Прийшла на захід під стіни міськради дружина військовослужбовця, лучанка Софія Дембицька. Каже: ремонти вулиць наразі менш важливі, ніж життя бійців. Зі слів жінки, хоч міська рада виділяє гроші на військо, проте цього недостатньо.

«Мені вчора зафорсилась картинка, де хлопчик стоїть з постером «Мій тато на війні, а я збираю гроші на ЗСУ» і друга картинка, де через дев'ять днів його тато лежить в труні. Я розумію, що в мене так само є дитина і мій чоловік так само на війні і я не хочу такого для своєї дитини, як мінімум», — сказала дружина військового.

Під час сесійного засідання Луцької міської ради слово надали лучанину Сергію Рижкову, який виступив співініціатором змін до бюджету громади на наступний рік.

«Щоби наступний рік був побудований на основі допомоги військовим і захисту цивільної інфраструктури. Люди прості, волонтери — вони не мають сил і можливості. Міська рада має перейняти цю естафету», — сказав співорганізатор акції.

Міський голова Ігор Поліщук зазначив, що вивчить пропозиції, запропоновані ініціативною групою лучан. Яку суму зможуть виділити на потреби військових підрозділів з 2024 року — буде відомо на початку січня.

«Сьогодні неможливо спрогнозувати це. 2 січня будемо бачити, коли дасть інформацію казначейство. Зараз у нас ідуть процедури закупівель орієнтовно на 40 млн. Це FPV-дрони як аналогові, так і цифрові, так і Мавік 3Т», — каже міський голова.

Посадовець додав, що допомагають тим військовим частинам, які надіслали офіційний запит із переліком потреб. У пріоритеті — допомога підрозділам, де служать волиняни.

Читайте також: У шкільному закладі на Волині подбали про комфорт дітей.

Реклама Google

Telegram Channel