Курси НБУ $ 41.10 € 44.63
«Це не патова ситуація»: Зеленський відреагував на статтю Залужного

Схоже, в Україні вже почалися президентські перегони...

Фотоколаж із сайту focus.ua.

«Це не патова ситуація»: Зеленський відреагував на статтю Залужного

Президент України Володимир Зеленський висловився з приводу резонансної статті, яку написав для журналу The Economist головнокомандувач ЗСУ Валерій Залужний. За словами глави держави, ситуація на полі бою насправді не є патовою.

Відповідну заяву Зеленський озвучив 4 листопада на пресконференції за підсумками зустрічі з главою Єврокомісії Урсулою фон дер Ляєн.

Зокрема, президент нагадав, якими були прогнози на початку масштабного російського вторгнення в лютому 2022 року.

«Пам'ятаєте, 24 числа всі нам сказали, скільки нам залишилося. І іноземні лідери комунікували з нами (мовляв. – Ред.), трішки треба почекати, і будемо вже вирішувати це питання, майже вся Україна скоро буде захоплена, і Київ буде захоплений. І були ті чи інші сигнали, умови тощо: треба все віддати, людей поміняти, Росію визнати, Європу забути, про НАТО не думати. І що таке Україна, немає такої держави», – розповів Зеленський.

Президент додав, що «всіх цих голосів» він чув «багато» з початку війни, включно з прогнозами щодо того, «де ми будемо завтра».

«Я абсолютно впевнений, ми були в складнішій ситуації, в якій напевно Україна з початку відновлення незалежності ніколи не була. Але ми дуже вірили і боролись і перемогли. Сьогодні прийшов час – люди втомлені, всі втомлюються і є різні думки, це зрозуміло. Але це не патова ситуація. Це не якась там новина. Росія контролює небо. Ми бережемо наших військових», – прокоментував Зеленський статтю Залужного.

За словами глави держави, кидати людей «на м'ясо», як це робить росія, в Україні ніхто не хоче. Він також зазначив, що необхідно чекати на F-16 та повернення українських льотчиків, які зараз навчаються на цих винищувачах.

«F-16 треба чекати, коли хлопці навчаться, коли вони повернуться. Коли на фронті є ППО, військові йдуть уперед, використовують техніку», – сказав Зеленський.

Також президент нагадав, що минулого року всі вважали, що українці в патовій ситуації.

«Декілька впевнених хитрощів, тактик, військових операцій – і ви пам’ятаєте, Харківський регіон було звільнено, і ви пам'ятаєте, що було в Херсоні», – сказав він.

На думку Зеленського, українці не мають права опускати руки.

«Яка альтернатива? Що треба віддати третину нашої держави? Це ж буде лише початок. Ми ж знаємо, що таке заморожений конфлікт, ми для себе зробили висновки», – застеріг глава держави.

Він також додав, що Україні необхідно більше працювати з партнерами з ППО, розблокувати небо та дати можливість Силам оборони провести наступальні дії.

Читайте також: «В Офісі президента бояться, що Валерій Федорович переможе на президентських виборах Володимира Олександровича?».

Реклама Google

Telegram Channel