Курси НБУ $ 40.75 € 43.70
У Луцькій бібліотеці пропонують поринути у величну історію Жидичина (Відео)

Виставка діятиме орієнтовно місяць.

Фото: suspilne.media.

У Луцькій бібліотеці пропонують поринути у величну історію Жидичина (Відео)

6 листопада у Волинській обласній бібліотеці для юнацтва відбулася презентація мобільної виставки «ВІЗ», яка розказує про життя і ремесла, а також давні звичаї села Жидичин

Вперше виставка «ВІЗ» відбулася у Свято-Миколаївському Жидичинському монастирі у вересні цього року за участі театру «Гармидер».

Про це розповіла організаторка заходу Юлії Дащук, пише Суспільне.

«Ми хочемо, щоб історія Жидичина і Жидичинського монастиря була представлена в різних локаціях. Нашим музейним персонажем виступив віз. Перші літери цього слова мають розшифрування «Велична Історія З древнього Жидичина», — каже організаторка.

Зі слів завідувачки краєзнавчого відділу юнацької бібліотеки Любові Фрадинської, на виставці представлені двосторонні інформаційні стенди зі спеціальними QR-кодами, в яких розміщено більше маловідомих фактів про стародавній Жидичин.

«Основна фішка — це те, що у Жидичинський монастир приїздив король Данило Галицький. Студентам, молодим людям, і старшим людям допомогти якомога більше дізнаватися про власну історію, спонукати їх до того, щоб вивчати власну історію», — зазначила Любов Фрадинська.

Як розповіла керівниця юнацької бібліотеки Алла Єфремова, на презентацію завітало понад 30 відвідувачів, у стінах книгозбірні виставка діятиме орієнтовно місяць.

Читайте також: Волинь прийняла нових переселенців.

Реклама Google

Telegram Channel