Курси НБУ $ 41.10 € 44.63
У місті на Волині родичам полеглих Захисників вручили посмертні нагороди

Вічна пам’ять Героям!

Фото: facebook.com.

У місті на Волині родичам полеглих Захисників вручили посмертні нагороди

9 листопада перед початком пленарного засідання тридцятої сесії Володимирської міської ради відбулося вручення посмертних нагород членам родин загиблих військовослужбовців

Начальник Володимир-Волинського районного територіального центру комплектування та соціальної підтримки підполковник Валентин Корнієнко вручив дружині та сину полеглого майора Олега Митошопа орден Богдана Хмельницького III ступеня, а рідним бійців Андрія Сапіги, Віктора Музичука, Олександра Гнатюка, Дмитра Савицького та Артура Омельчука – відзнаки «За мужність» III ступеня.

Про це повідомляє Володимирська міська рада.

Міський голова Ігор Пальонка, депутатський корпус та усі присутні на сесії схилили голови, вшановуючи загиблих Героїв під час хвилини мовчання.

 

Довідково:

51-річний Олег Митошоп пройшов гарт війною іще під час мобілізації до війська у 2014 році, витримавши не один пекельний бій. У січні 2020 року він знову повернувся до лав ЗСУ, підписавши контракт. Загинув майор 25 листопада на Харківщині від вибухового предмета, на який наїхав автомобіль, у якому він перебував із побратимами. Від отриманих травм Олег Митошоп помер на місці. У чоловіка залишилась дружина та двоє синів.

Андрій Сапіга був мобілізований до лав ЗСУ у березні 2022 року й упродовж останніх місяців боронив територіальну цілісність України на передовій. Загинув 40-річний Герой 20 вересня під час виконання бойового завдання на Харківщині. У нього залишилися дружина та троє дітей.

Віктор Музичук працював вихователем та вчителем історії у ліцеї «Центр освіти». Захищати рідну землю від ворога боєць розпочав у серпні 2022 року. Не роздумуючи став до лав збройних сил, отримавши повістку про мобілізацію. Мужньо виконував свій громадянський обов’язок, аж доки його життя не обірвалось внаслідок ворожого обстрілу на Харківщині. У загиблого сержанта, якому тепер навіки 45 років, залишились батьки, брат та 12-річний син.

31-річний молодший сержант Олександр Гнатюк служив у лавах ЗСУ з 2011 року, і від початку російсько-української війни у 2014 році мужньо обороняв Україну від ворога. Звільнившись зі збройних сил у 2018, знову повернувся до війська у 2020 році. Життя Олександра обірвалось 13 березня 2023 року на Харківщині. У молодого чоловіка залишились батьки та сестра.

37-річний Дмитро Савицький з березня 2022 року виконував свій громадянський та солдатський обов’язок, мужньо обороняючи рідну землю від рашистів. Загинув Герой 17 лютого 2023 року під час виконання бойового завдання зі знешкодження сил противника у боях на Харківщині.

30-річний житель села Підгайці Артур Омельчук був старшим механіком-водієм-гранатометником зенітного ракетного взводу зенітно-ракетної батареї зенітного ракето-артилерійського дивізіону. Загинув восени 2022 року. У чоловіка залишилась донька, дружина та мама.

Читайте також: Поліцейський з Волині розповів про штурм окупантів на «нулю» (Відео).

Реклама Google

Telegram Channel