Курси НБУ $ 41.10 € 44.63
Вікторія Сюмар: подвиг Героїв Бузкового Гаю, про який ми рік говорили публічно, нарешті отримав визнання держави

Указом президента України присвоєно почесні звання та державні нагороди херсонським бійцям, які загинули у Бузковому Гаю.

Фото Європейська солідарність.

Вікторія Сюмар: подвиг Героїв Бузкового Гаю, про який ми рік говорили публічно, нарешті отримав визнання держави

Народна депутатка з фракції «Європейська Солідарність» Вікторія Сюмар у річницю визволення від окупації Херсона привітала визнання на офіційному рівні подвигу Героїв Бузкового Гаю

Як повідомив очільник Херсонської ОВА, Указом президента України присвоєно почесні звання та державні нагороди херсонським бійцям, які загинули у Бузковому Гаю.

«Ми, наша команда, проривалася до Херсона відразу після його звільнення. З гуманітарною допомогою і щоб побачитися зі своїми, з якими постійно були на звʼязку. Погомій Оксана знає. І першим, про що розповів Петро Порошенко після повернення з Херсону, був Бузковий Гай… він розповідав зі сльозами в очах про подвиг майже неозброєних дітей, які там протистояли російській армаді танків з автоматами і коктейлями Молотова, і казав, як же це нагадує йому трагедію Крут», – згадує Вікторія Сюмар у Facebook.

 

 «Казав про матерів, їх сльози, їх свідчення, їх розповіді, бо їх похованих там дітей не визнавали навіть в їх військових частинах. І що ми не можемо це просто забути. Рік ми говорили публічно про трагедію Бузкового Гаю. Писали запити і пробували внести в закони. Говорили з митцями про меморіальний комплекс Героям Бузкового Гаю героїчного Херсону», – пише Сюмар.

«І сьогодні ця історія набула визнання. Вірю, що Бузковий Гай врешті таки стане великим меморіальним комплексом. А імена загиблих там хлопців, яких не хотіли визнавати, знатиме вся країну. Бо дорогу здолає той, хто йде. Дорогу до Памʼяті і Шани», – переконана депутатка.

Херсонська активістка Оксана Погомій у коментарі додала: «Так! Рухаємось далі. На черзі суди за визнання загиблих військовими ТРО. На черзі Книга Пам’яті тих, хто загинув, захищаючи Херсон».

Реклама Google

Telegram Channel