Курси НБУ $ 41.06 € 45.50
У Польщі в черзі біля пункту пропуску «Дорогуськ – Ягодин» помер водій вантажівки з України

6 листопада польські перевізники розпочали страйк на польсько-українському кордоні.

Фото – Західне регіональне управління Держприкордонслужби України.

У Польщі в черзі біля пункту пропуску «Дорогуськ – Ягодин» помер водій вантажівки з України

Чоловік 11 листопада приїхав на паркування у Хелм, де очікував на перетин кордону

У Польщі на парковці неподалік пункту пропуску «Дорогуськ – Ягодин», 54-річний водій вантажівки з України помер, очікуючи на перетин кордону.

Про це у повідомив заступник міністра розвитку громад, територій та інфраструктури Сергій Деркач, передає «Еспресо.Захід».

«У своїй вантажівці перед пунктом пропуску «Дорогуськ – Ягодин» помер український водій, що планував перетнути кордон. Це сталось на парковці міста Хелм, неподалік від пункту пропуску», – йдеться у повідомленні. 

Відомо, що 54-річний чоловік 11 листопада приїхав на паркування, де очікував на перетин кордону. Остаточна інформація про причини смерті буде повідомлена польською прокуратурою після вивчення всіх деталей. Проте, за словами Деркача, наразі немає підстав вважати, що смерть сталася через неприродні причини.

Спільно з консульством ми тримаємо цю ситуацію на контролі. Для уникнення маніпуляцій та загострення ситуації навколо блокування кордону, закликаю використовувати виключно офіційну інформацію», – додав заступник міністра.

Страйки на кордоні між Польщею та Україною: що відомо

Нещодавно стало відомо, що польські перевізники страйкуватимуть на кордоні. Причина – надмірна конкуренція після лібералізації міжнародних перевезень між Україною та країнами ЄС. У зв'язку з цим Міністерство розвитку громад, територій та інфраструктури України ініціювало зустріч із Польщею та Єврокомісією.

Крім того, Україна направила Польщі офіційну ноту через наміри польських перевізників розпочати страйк на українсько-польському кордоні.

6 листопада польські перевізники розпочали страйк на польсько-українському кордоні. У Мінінфраструктури заявили, що польські перевізники не передали Києву жодних офіційних вимог.

У понеділок, 13 листопада, Україна проведе зустріч на кордоні з представниками польської влади та перевізниками для розблокування пунктів пропуску.

Читайте також: «У волинському селі - конфлікт між мешканцями і владою».

Реклама Google

Telegram Channel