Курси НБУ $ 41.10 € 44.63
Може жити 300 людей: мер Луцька похвалився відремонтованим житлом для переселенців (Фото)

Хоча згідно документів корпус розрахований на 180 людей, у гуртожитку може проживати до 300 внутрішньо переміщених осіб.

Фото із сторінки Ігоря Поліщука у Facebook.

Може жити 300 людей: мер Луцька похвалився відремонтованим житлом для переселенців (Фото)

Завершено реалізацію проекту з реконструкції навчального корпусу під гуртожиток для студентів та викладачів з числа ВПО

Про це повідомив міський голова Ігор Поліщук та оприлюднив відповідні фото на своїй сторінці у Facebook.

 

 «Спільно з Луцьким національним технічним університетом успішно реалізували міжнародний проєкт щодо реконструкції одного з корпусів університету під гуртожиток для внутрішньо переміщених осіб. Цьому посприяла Північноекологічна фінансова корпорація НЕФКО, яка виділила грант у сумі 1,6 млн євро.

Відремонтоване приміщення, що на вулиці Софії Ковалевської, стало житлом для студентів й викладачів, які навчаються чи працюють у технічному університеті. Роботи з переобладнання корпусу тривали рік. Гуртожиток термомодернізовано, замінено усі комунікації, прекриття. Усе робилося «під ключ»: кімнати не лише відремонтовані, а й укомпектовані меблями, побутовою технікою, сантехнікою та кухонним приладдям.

 

 Тут є 54 кімнати для студентів, 8 смарт квартир переважно для тих, хто вже живе в парі, та 7 квартир — поліпшеного планування. Окремо є квартира для людей з інвалідністю. У приміщенні повністю забезпечена уся інклюзивність, є підйомники. Зроблено сучасний ремонт: є побутова техніка, окремих квартирах є пральні машини, кухні, санвузли, електроприлади. Створено усі комфортні умови для проживання.

 

 І хоча згідно документів корпус розрахований на 180 людей, у гуртожитку може проживати до 300 внутрішньо переміщених осіб. Поряд з гуртожитком облаштували футбольне поле зі штучною травою та спортивний майданчик.

У деяких квартирах вже проживають студенти та викладачі, тому ми раді, що вдалося реалізувати такий проєкт. Дякую Європейському Союзу та нашим партнерам з НЕФКО», - йдеться у повідомленні.

 

 

 

 

Реклама Google

Telegram Channel