Курси НБУ $ 41.10 € 44.63
Повідомили ситуацію щодо вірусного гепатиту А у Луцькій громаді

Фото ілюстративне / kalushcity.gov.ua.

Повідомили ситуацію щодо вірусного гепатиту А у Луцькій громаді

У Луцькій громаді діє комплексний план заходів щодо профілактики гострих кишкових інфекцій, вірусного гепатиту А на 2023 – 2026 роки

Проєкт рішення про хід виконання комплексного плану заходів щодо профілактики гострих кишкових інфекцій, вірусного гепатиту А у Луцькій міській територіальній громаді на 2023 – 2026 роки розглянули сьогодні, 15 листопада, під час засідання виконавчого комітету міської ради.

Начальник управління охорони здоров'я Володимир Лотвін наголосив, що у громаді ситуація під контролем, проте є спалахи цієї хвороби в Україні, зокрема, у сусідній Рівненській області, йдеться на сайті Луцької міськради.

«Спалахи вірусного гепатиту А за 9 місяців 2023 року в місті не реєструвались. У Луцькій громаді у листопаді поточного року зареєстровано один випадок на захворювання вірусного гепатиту А», - зазначив він.

Комплексна програма спрямована на забезпечення профілактики виникнення і поширення кишкових інфекцій та вірусного гепатиту А серед жителів на території Луцької міської територіальної громади у 2023 році. Зокрема, здійснюється систематичне навчання медичних працівників закладів освіти з медико-санітарного забезпечення, в тому числі щодо медичного контролю за організацією харчування, профілактикою кишкових інфекційних, паразитарних захворювань, харчових отруєнь.

Проводяться моніторингові вірусологічні дослідження стічних вод з міських очисних споруд, інфекційних стаціонарів, колекторів закладів дошкільної освіти перед випуском їх у загальну каналізаційну мережу. Комунальне підприємство «Луцькводоканал» періодично здійснює профілактичну дезінфекцію споруд питного водопостачання, знезараження питної води в мережі централізованого питного водопостачання, ремонт та утримання в належному стані водогінних мереж і споруд на них.

Підприємство ЛСКАП «Луцькспецкомунтранс» здійснює експлуатацію полігону в с. Брище відповідно до санітарно-гігієнічних вимог, своєчасну очистку населених пунктів Луцької міської територіальної громади, заходи по забезпеченню належного санітарного стану контейнерних майданчиків для збору ТПВ, вивезення та захоронення твердих побутових відходів згідно встановлених графіків. Працівники системно здійснюють миття контейнерів та контейнерних майданчиків, регулярне миття та обслуговування спецавтомобілів.

КП «Парки та сквери м. Луцька» здійснює утримання в належному санітарному стані парки міста Луцька.

Читайте також: Стало відомо, де у Луцьку продаватимуть новорічні ялинки (локації).

Реклама Google

Telegram Channel